Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

13 tjänster bort i Västernorrland

Tretton tjänster försvinner på Teater Västernorrland. Men teaterns engagemang i sommarscenen vid Döda fallet påverkas inte.

18 i stället för 31. Nu minskas antalet fasta tjänster på Teater Västernorrland kraftigt. Teatern ingår tillsammans med andra länskulturinstitutioner i Scenkonstbolaget. Fackets representant Torbjörn Martinsson ser bolagets bildande som förödande för teatern:

– Innan det bildades var vi över 40 anställda; nu blir det 18 kvar, säger han till Sundsvalls tidning.

Åtta av de tretton tjänster som nu försvinner är vakanta sedan länge, därför gäller eventuella uppsägningar i dag fem tjänster. Anslagen har inte minskat, men däremot inte räknats upp i samma takt som löner och lokalkostnader stigit. Målet med uppsägningarna är att flytta medel från fasta till rörliga kostnader och att arbeta med kortare och längre tidsbestämda kontrakt utifrån behov.

# Vad innebär uppsägningarna för ert engagemang i sommarteatern vid Döda fallet?

– Det kommer inte att innebära någon skillnad alls, säger Scenkonstbolagets vd Mikael Flodström till Länstidningen.

Det nuvarande samarbetet mellan bland andra Estrad norr och Scenkonstbolaget om sommarteatern i Döda fallet går nu in på år två av tre. Kalkylerna för fjolårets uppsättning höll inte. I sommar kommer dock Estrad Norr att gå in med betydligt större resurser i samarbetet, enligt Mikael Flodström.