Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

13 tjänster bort i Västernorrland

Tretton tjänster försvinner på Teater Västernorrland. Men teaterns engagemang i sommarscenen vid Döda fallet påverkas inte.

Annons

18 i stället för 31. Nu minskas antalet fasta tjänster på Teater Västernorrland kraftigt. Teatern ingår tillsammans med andra länskulturinstitutioner i Scenkonstbolaget. Fackets representant Torbjörn Martinsson ser bolagets bildande som förödande för teatern:

– Innan det bildades var vi över 40 anställda; nu blir det 18 kvar, säger han till Sundsvalls tidning.

Åtta av de tretton tjänster som nu försvinner är vakanta sedan länge, därför gäller eventuella uppsägningar i dag fem tjänster. Anslagen har inte minskat, men däremot inte räknats upp i samma takt som löner och lokalkostnader stigit. Målet med uppsägningarna är att flytta medel från fasta till rörliga kostnader och att arbeta med kortare och längre tidsbestämda kontrakt utifrån behov.

# Vad innebär uppsägningarna för ert engagemang i sommarteatern vid Döda fallet?

– Det kommer inte att innebära någon skillnad alls, säger Scenkonstbolagets vd Mikael Flodström till Länstidningen.

Det nuvarande samarbetet mellan bland andra Estrad norr och Scenkonstbolaget om sommarteatern i Döda fallet går nu in på år två av tre. Kalkylerna för fjolårets uppsättning höll inte. I sommar kommer dock Estrad Norr att gå in med betydligt större resurser i samarbetet, enligt Mikael Flodström.