Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

13 sommarlåtar med känsla

Här får ni 13 låtar och en stabil motivering varför just de platsar på vilken blandsommar-cd som helst. För ni gör väl sådana fortfarande? Även om mp3:an regerar? Och för alla vidskepliga. 13 kan aldrig vara en olyckssiffra när det handlar om musik.

Foo Fighters: ”Wheels” För att det är den låten jag lyckligt brukar vråla på när jag i min ensamhet rullar fram på min Lapierre cross country under optimala förhållanden.

Gina Villalobos: ”Sun In My Eyes” Man bara känner en enorm värmen stråla mot en när bedårande Gina brister ut i refrängen.

The La’s: ”There She Goes” En av pophistoriens bästa låtar som vid varje möte får glädjen att bubbla upp inom mig.

Pete Yorn: ”Last Summer” Den här jag spelade jag minst ett par gånger varje dag när jag häckade i Provence förra sommaren. Fantastisk poplåt som funkar vilken sommar som helst.

Teenage Fanclub: ”Ain't That Enough” För att skottarna äntligen kommer till Yran och för att popmusik med en Rickenbacker i en av huvudrollerna knappast blir mer inbjudande än så här.

Chumbawamba: ”Voices, That’s All” Överlägset allsångsalternativ än all skåpmat du kommer att höra från Skansen i sommar.

C.C. Adcock: ”Y’all’d Think She’s Be Good 2 Me”Den svängigaste mix man kan tänka sig på lika delar rock’n’roll, cajun, svamp, zydeco och electric blues. Välter vilken grill som helst.

Alejandro Escovedo: ”Chip ’N’ Tony” Det handlar inte om någon ny chipssort utan bröderna Chip och Tony Kinman i 80-talsbandet Rand And File. Escovedo lirade gitarr i den älskvärda gruppen. Välter ännu fler grillar.

Beatles: ”Nowhere Man” Det finns naturligtvis hur många som helst att välja mellan när det gäller min musikaliska ryggrad. Slumpgeneratorn gav mig denna.

XTC: ”Grass” För att blommorna växer ut ur högtalarna när Andy Partridge och Colin Moulding guidar mig mot det avslutande fågelkvittret på en på alla sätt och vis oemotståndlig treminutare. Kolla in videon på Youtube så förstår du.

Paul Kelly: ”From Little Things Big Things Come” En fyraackordare med fötterna djupt i den australiensiska myllan från en fantastisk sångare, musiker och låtskrivare som du inte visste att du måste kolla upp.

Rosanne Cash: ”September When It Comes” Rosanne i duett med pappa Johnny. Lika breathtaking som en vindstilla solnedgång på en bohusklippa.

Nada Surf: ”Question” Moody Blues vackra och laddade Vietnamepos från 1970 stöps om till klockren powerpop. Ett tilltag som ännu en gång visar att en ruggigt bra låt alltid är en ruggigt bra låt i rätt händer.