Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

13 personer omhändertogs för fylla under valborgsmässofirandet i länet

En hel del fylla och bråk blev det under valborgsmässfirandet i länet, men polisen betraktar firandet som relativt lugnt.

– Den skiljer sig inte mycket från en vanlig lönehelgsfredag, uppger polisen.

I Östersund greps en person i 20-årsåldern för grov kvinnofridskränkning. Mannen plockades in för tillnyktring och ska sedan förhöras.

Östersundspolisen har även fått in ytterligare en anmälan om misshandel. Det handlar om en ung man som blivit utslängd från en privat fest och reagerat genom att misshandla en person och krossa en ruta.

I Östersund omhändertogs dessutom 13 personer för fylleri varav en fördes till sjukhus. I Åre omhändertogs tre personer för fylla och polisen säger att Åre hade en stökig afton med bråk och slagsmål.

I Strömsund och i Härjedalen omhändertogs en person för fylleri.

Polisen är också mycket tacksam för att så många vuxna nattvandrat ute på stan.

”Detta är en starkt bidragande orsak till att fylleriet, framför allt bland de yngre valborgsmässofirarna, hållits på en låg nivå”, skriver polisen på sin hemsida.