Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

120 megapixel i Canon Eos 1D Mark X

Canon har gjort en fungerande sensor med 120 megapixel som skulle passa i en kommande Canon Eos 1D.

Canon har gjort en fungerande sensor med 120 megapixel som skulle passa i en kommande Canon Eos 1D.Enligt Canons pressmeddelande

ska sensorn klara att leverera 9,5 bilder per sekund. Storleken är APS-H, alltså den sensortyp som sitter Canon Eos 1D Mark IV. Den aktuella modellen har i detta sammanhang blott blygsamma 16 megapixel.

Nu ska det sägas att sensorn på 120-megapixel (13.280x9.184 pixlar) knappast är redo för produktion. Priset lär bli avsevärt och det finns inte processorer till kamerorna som på ett smidigt sätt skulle kunna hantera den datormängden.

Canon antyder dock ett användningsområde. Tack vare upplösningen skulle en övervakningskamera kunna använda bara en liten del av sensorn för att ge en bild av full-HD-kvalitet om kameraoperatören vill zooma in på ett visst område.

Källa


/Magnus Fröderberg

Kamera & Bild