Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

12 segrar av 13 möjliga – "Kjella" ser inget behov av att förstärka

/

Halva grundserien är spelad. ÖHC har tappat tre poäng.
– Det är inte säkert att vi behöver förstärka det här laget i Allettan, säger klubbens sportchef Kjell-Åke Andersson.

Annons
"Kjella" säger det knappast för att vara kaxig, han är mest fascinerad över ÖHC:s marschhastighet i division 1.
12 segrar av 13 möjliga.
Av samtliga 55 lag i ettan är det bara Vita Hästen som har fler segrar.
– Självklart håller vi ögonen öppna för nya spelare, vi har ju en budget för det som faktiskt inte är förbrukad än. Men alltså...det har gått så bra nu att vi har skjutit på det där med förstärkningar hela hösten.
– Det är ju ändå så; att värvar vi en spelare efter nyår så kommer det troligtvis ske på en av våra yngre spelares bekostnad.
Och det vill inte ÖHC.
– Nej, man får inte undervärdera att det här för oss rekordunga laget har tagit 33 poäng av 36. Oavsett vilken serie man spelar i så är det väldigt ovanligt. Det är häftigt bara att följa den utvecklingen.
– Dessutom är vi otroligt imponerade av Hasse Brunk och Roger Forsberg. Jag vet inte vad vi har för facit sedan de tog över i vintras, men bra är det.
Svaret?
18 vinster, två oavgjorda och tre förluster vid full tid.
Hemligheten, som du ser det?
– Dom har fått ett kvitto på att deras hockeyidé fungerar, och tränare som får den sortens självförtroende brukar få ut mycket av sitt ledarskap. Det blir en väldig tydlighet i det man gör, alltifrån träningsmoment till matchsituationer, säger Kjell-Åke Andersson.
Sportchefen understryker samtidigt en sak när det gäller strategin inför Allettan-starten i januari:
– Hittar vi en spelare som är beredd att skriva på ett tvåårskontrakt blir intresset ett helt annat från vår sida. Det är just den typen av samarbeten vi måste söka efter framöver.
Vilka har tvåårskontrakt redan i dag?
– Johan Berge och Pierre Larsson. Resten av truppen börjar vi tala med inom kort. Hela det här arbetet måste starta mycket tidigare än vad det gjorts förr om åren.
– Fördelen för oss nu är att vi kan jobba mycket mer långsiktigt. Nu vet vi att en ishall kommer att byggas, och ingenting behöver skapas i panik på vägen fram till dess att spaden sätts i marken. Vi ska bygga det här laget i takt med hallen.

Mer läsning

Annons