Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

100 miljarder bakom Reinfeldts rygg?

Annons

På skärtorsdagen ska statsminister Fredrik Reinfeldt (M) förhöras av konstitutionsutskottet, KU. Allt annat än att han backar upp Anders Borgs (M) version av händelseförloppet kring Nuon-affären vore en sensation.

Reinfeldt kommer att säga att han fick reda på affären genom ett telefonsamtal från Anders Borg den 23 februari 2009, när affären redan var genomförd.

Om det är sant har dåvarande näringsminister och vice statsminister Maud Olofsson (C) undanhållit en affär på närmare 100 miljarder för både finansministern och statsministern.

Men Maud Olofsson ger en annan version av händelseförloppet. Hon säger att hon informerade Reinfeldt och de andra partiledarna den 11 februari. Ett PM på näringsdepartementet styrker den uppgiften. Är det Reinfeld och Borg som ljuger, eller är det Maud Olofsson?

Under KU-förhöret kommer Fredrik Reinfeldt säkert att få svara på följande fråga: Det hölls två regeringssammanträden mellan den 11 och den 23 februari. Fredrik Reinfeldt och Maud Olofsson var med på båda. Diskuterade man inte Nuon-affären där heller?