Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

100 jobb bort från Strömsund och Hackås

Cirka 130 jobb flyttas från Strömsund och Hackås när OpusCapita omorganiserar. Det är svårt att få kompetens där menar VD Per Åberg.

Företaget OpusCapita scannar leverantörsfakturor och har i Jämtland två kontor, ett i Strömsund och ett i Hackås. Personalen blev klockan 13 på måndagen informerad om att tjänsterna från båda orterna ska flyttas till Frösön, totalt rör det sig om cirka 130 tjänster.


– Det är ett beslut som bygger dels på en kostnadseffektivisering och dels bygger det på att vi vill säkra resurser för framtiden, säger Per Åberg, VD för OpusCapita.
– Vi har suttit på två platser och gjort exakt samma saker. Vi kommer att växa inom mer komplicerade tjänster och kommer behöva en annan typ av kompetens i morgon. Detta gör att det kommer bli, som vi ser det, tufft att rekrytera på de två orterna.


Du tror inte den kompetensen finns i exempelvis Strömsund?
– Vi ser redan nu hur pass svårt det är att få in mankraft på de tjänsterna vi har i dag.
Alla anställda kommer erbjudas att följa med verksamheten till Frösön.
– Vi är jättenöjda med den personal vi har, det är därför vi hoppas få med oss så mycket personal som möjligt i flytten. Det är absolut ingen nedläggning, utan vi ser bara att vi gör samma sak på två ställen. Det är ju fabriksarbete, ju större fabrik ju effektivare kan man göra det.

Yvonne Claesson är regionchef för OpusCapitas verksamhet i Jämtland. Hon poängterar att anledningen till företagets omorganisation inte har att göra med bristande kompetens på företaget i dag.
– Men företaget behöver nya möjligheter att växa och behöver göra det inom nya områden, och då tror vi att det är lättare att hitta kompetens närmare Östersund där infrastukturen med flyg och tåg ser annorlunda ut, säger hon.


Flytten kommer ske under våren och sommaren. OpusCapita är en del av Itella Group.