Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

100-dagars – en hajpad fest

/
  • Kvintett som har 100 dagar kvar av gymnasieåren.
  • Julia Löfvenberg och Elin Myhr går även de SPI och ska gå på Marité tillsammans med klassen i  kväll. Det skapades inte direkt någon osämja om vart de skulle, men det har diskuterats och planerats en del sedan dess. De är överens om att 100-dagars är ett uttjatat ämne på skolan vid det här laget, men ser fram emot kvällen.”Det som är roligt med 100-dagars är att det bara är för dem som ska ta studenten. Alla går ut på samma villkor och firar en gemensam sak, det händer inte ofta”, säger Julia.”Framförallt ser man ljuset i tunneln, det är en språngbräda till studenten”, säger Elin.
  • Ana Vasquez går SPSP och ska till skillnad från de andra gå på O'learys ikväll. Hon säger att det pratats om 100-dagars i flera månader och att många till och med köper biljett till båda ställena för att vara på den säkra sidan. Själv nöjer hon sig med en biljett.”100-dagars är verkligen inget måste, men det roligaste med det är ju att de allra flesta faktiskt vill hänga med”.
  • Malin Kull och Joakim Pettersson går SPI på Wargentinsskolan. De tror att det inte är helt omöjligt att träffen med klassen innan blir roligast, men det spelar inte så stor roll.”Det blir vår första klassfest på tre år, så det finns förutsättningar för en ultimat kväll. Det är bättre stämning i klassen det här året och man inser att man vill ta tillvara på det”, säger Malin.”Det är ju själva grejen att det ska vara lite förväntningar på kvällen, alla treor kommer i samma stämning och peppar för studenten”, säger Joakim.

Nedräkningen börjar”, ”Första steget mot friheten”. På gymnasieskolorna i Östersund har snackisen varit 100-dagars ett tag nu.

Annons

Biljetterna till den hajpade festen släpptes för en månad sedan och redan efter en vecka gick det rykten om att de var slut. Så frågan är väl snarare var man ska gå, än om man ska gå ...

Mer läsning

Annons