Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

100-åriga Ingeborg firades stort på Hamregården

I går fyllde Ingeborg Wallram 100 år och det firade hon med stort tårtkalas för släkt och vänner på Hamregården i Duved. Över 100 personer kom för att gratulera den populära damen.

Ingeborg Wallram kommer ursprungligen från Ånn där hon växte upp som ett av sju syskon varav två fortfarande är i livet. Hon bodde på en bondgård och var vida känd som en fantastisk matmor. Nu bor hon på äldreboendet Hamregården i Duved sedan sju år tillbaka.

Släkt och vänner hade rest in från hela landet och vid lunchtid i går började kalaset. Över 100 personer kom till Hamregården för att fira födelsedagsbarnet som såg glad och avspänd ut i somriga kläder och blomsterkrans på huvudet. Barn, barnbarn, kusiner, kusinbarn, kusinbarnsbarn, sysslingar, alla radade upp sig för att gratta henne med kramar, blommor och presenter. En del hade också uppmärksammat hennes uttryckliga önskan att, hellre än att köpa presenter, ge pengar till Läkare utan gränser.

Den obligatoriska frågan om hon har något hemligt recept på hur man uppnår ett långt liv viftade hon bort.

– Nej det har jag inte, sade 100-åringen.

Sedan reste hon sig upp och pilade iväg med rullatorn mot köken för att, som den matmor hon är, se till så att hennes medboende på Hamregården också fick kaffe och tårta. Det hade hon lovat dem, sade hon.