Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

1,7 miljoner svenskar i digitalt utanförskap

1,7 miljoner svenskar använder inte internet visar en rapport från World Internet Institute. Ytterligare 1,5 miljoner svenskar använder sällan internet.

2009 var det 17 procent av befolkningen över 16 år som inte hade tillgång till internet konstaterar World Internet Institute i en rapport om det digitala utanförskapet i landet. Ytterligare tre procent tillkommer då de har tillgång till internet men inte använder det. Totalt står 1,7 miljoner svenskar i digitalt utanförskap.

I rapporten tas det också upp att 20 till 25 procent av internetanvändarna enbart använder sig av internet för att kolla e-post, tidtabeller och fakta. Många av användarna som ägnar väldigt lite tid till internetanvändning är äldre och användningen är mycket begränsad.

Om man lägger till de 1,5 miljoner svenskar vars användning är mycket begränsad till de som inte alls använder Internet blir det totalt drygt 3 miljoner svenskar som är i digitalt utanförskap.

Fotnot: World Internet Institute (Wii) är ett forskningsinstitut som bedriver samhälls- och beteendevetenskaplig forskning med fokus på Internet och dess påverkan på människa och samhälle.