Annons
Vidare till ltz.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

1–1 för ÖFK borta mot Sirius

En tidig straff tvingade ÖFK att kämpa i uppförsbacke hela vägen i bortamatchen mot Sirius.
Men slitet betalade sig: Modou Barrow blockerade in 1–1 och gav ÖFK en rättvis poäng.

Men det började som sagt illa. Riktigt illa: Efter tio minuter kom ett inspel från Sirius högerkant där man fick fast bollen i boxen, Luka Peric hängde inte riktigt med och tvingades sätta ut högerbenet.

Klar straff, som Stefan Silva sedan satte lågt till höger efter att kyligt tvingat fram en reaktion från målvakten.

I övrigt var ÖFK alls inte sämre i första halvlek. Både spelmässigt och chansmässigt var det jämnt – Tobias Malm och Brwa Nouri hade de bästa ÖFK-lägena. Det senare kom efter ett mycket fint omställningsspel av ÖFK i 43:e minuten där Alex Dyer svarade för brytningen, Seon-Min Moon för rushen på mitten och Modou Barrow för framspelningen till Nouri – avslutet var dock inte av högsta klass även om bollen passerade vänsterstolpen med knapp marginal.

ÖFK tog sedan över ganska ordentligt efter pausen men då hade man i stället svårare att skapa riktiga chanser. Då kom plötsligt 1–1 ur något som inte alls såg farligt ut:

Tomas Peciar tog några steg upp från sin mittbacksposition och lödade av från långt håll. Bollen fick en obehaglig studs som tvingade hemmamålvakten Andreas Andersson att släppa retur som en stressad Patrick Hopkins rensade rakt i bröstet på Modou Barrow. Rekylen gick i mål till 1–1.

Så slutade matchen och resultatet måste bedömas som rättvist.

Men båda lagen fick en varsin guldbiljett till segern på övertid:

90:e minuten: Sirius bäste spelare för dagen, Moses Ogbu, slingrade sig mellan två backar i ÖFK-boxen och avslutade hyperfarligt parallellt med mållinjen.

94:e minuten: Modou Barrow bryter högt upp i banan och ser ut att speeda sig till ett rent friläge, Siriusbacken Carl Nyström fäller dock ut ett ben i sista sekunden. Matchens brytning?