Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ebolakontroller vid storflygplatser

Flera storflygplatser i Storbritannien och USA börjar kontrollera flygpassagerare från eboladrabbade områden i Västafrika.
I Sverige är sådana kontroller inte aktuellt i nuläget.

Annons

– Vi har ju inga direktflyg från något av de smittade områdena, säger Ulf Wallin, pressansvarig vid Swedavia, till TT.

Wallin säger att det är Socialstyrelsen som bestämmer vilken säkerhetsnivå det ska vara och att bedömningen hittills är att det inte ska vara en förhöjd risk.

Resenärer vid fem av USA:s mest trafikerade flygplatser ska börja screenas för ebolasmitta. Det är resenärer från Västafrika som landar i Washington, New York, Chicago, Atlanta och New Jersey kommer att få svara på frågor och få sin temperatur kontrollerad, skriver The Washington Post.

Även Storbritannien börjar att screena resenärer från eboladrabbade områden som landar på Londonflygplatserna Heathrow och Gatwick, enligt AFP och Reuters.

Rädsla för ebolasmitta fick omkring 200 flygplansstädare på La Guardia-flygplatsen i New York i USA att lägga ner arbetet under torsdagen, rapporterar Reuters. Städarna protesterar mot att det inte finns tillräcklig skyddsutrustning för dem som städar upp spyor eller toaletterna ombord på planen.

Mer läsning

Annons