Annons

Annons

Annons

Brunflo

Insändare
Vi är många som är oroliga över skolan i Brunflo

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

”Orolig förälder” skriver i sin insändare (LT 13/9) om skolsituationen i Brunflo och direkt efter att ha läst känner jag att jag måste skriva själv.

Det ”Orolig förälder” lyfter är något vår familj haft problem med under många år och med samtliga barn. Vi har fyra barn som alla gått på skola i Brunflo och alla fyra har på olika sätt drabbats av skolans kompetensbrist.

Annons

Annons

Ett barn har mobbats med kränkningar på internet, kläder som legat blöta i handfatet efter gymnastiken och andra former av kränkningar dagligen i flera år. Skolan har hanterat varje incident för sig och inte sett något som indikerar mobbning. Först när vi började prata om (ännu en) anmälan till skolinspektionen agerade skolan lite halvhjärtat. De lät eleven byta klass …

Ett annat barn diskriminerades på grund av sitt kön och vi föräldrar fick återigen informera både lärare och rektor om skollagen och vad skolan är lagstadgad att göra. Detta ledde till ett samtal då läraren grät och förklarade att hen inte är mer än människa och inte orkar hantera allt som händer i klassrummet.

Värst är det utan tvekan på Kastal och eftersom barn ska gå där from årskurs 4 nu så funderar vi starkt på att flytta eller hitta en lösning där vårt tredje barn aldrig börjar på Kastal. Skolan saknar helt och hållet kompetens kring bemötande, skollagens krav och när tonåringen (återigen) kommer hem och berättar om lärare som skriker och fysiskt ger sig på elever vänder det sig i magen.

Att höra av sig till rektorerna har inte gett något på sju år så nu är orken borta. Vi väljer bort Kastal och uppmanar andra att göra detsamma.

Annons

Ännu en orolig förälder

Läs också: Vad gör rektorerna på Brunflos skolor?

Har du något att säga? Skriv en insändare eller debattartikel här.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan