Annons

Annons

Annons

Mineraljakten i Jämtlands län

Insändare
Förklara dig, Anders Olof Öhlén

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

”Vi får nog räkna med att det blir av.” Det säger Anders Olof Öhlén, anställd av Bergs kommun som ”sakkunnig i gruvfrågor”. Det han räknar med ska bli av är brytning av alunskiffer i full skala i Oviken (LT 13/9).

Annons

Läs också: Australiskt bolag går mot gruva i Oviken: ”Ser ut som att det är allvar den här gången”

Annons

Öhlén är alltså anställd av Bergs kommun för att bevaka gruvfrågorna? Och levererar detta svammel! Öhlén är imponerad av att vd:n själv vill hälsa på. Det avgörande för Aura Energys vd är att göra troligt att det blir politiskt, inte bara ekonomiskt, möjligt att börja bryta alunskiffern kring Storsjön.

En avgörande pusselbit i det här skedet är förstås att bryta motståndet hos lokalbefolkningen och kommunerna. Tacka fan för att vd:n vill hälsa på!

Jag hoppas Öhlén säger det här – om han är korrekt citerad – för att väcka oss som sover och sätta tryck på politikerna. Om han verkligen menar att loppet är kört är han inte rätt man att uttala sig för vår räkning.

Nu måste Bergs kommun tillsammans med övriga kommuner snabbt gå ut med en kristallklar deklaration: att brytning av alunskiffern runt Storsjön är helt utesluten. Oavsett ekonomiska intressen och miljölagstiftning så gäller naturlagarna även hos oss. Vattnet rinner neråt och lakresterna kommer förr eller senare att hamna i Storsjön.

Håkan Olsson, Persåsen

Läs mer om Mineraljakten i Jämtlands län.

Annons

Har du något att säga? Skriv en insändare eller debattartikel här.

Annons

Anders Olof Öhlén.

Bild: Jens Stenman/arkiv

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan