Annons

Annons

Annons

Strömsund

Insändare
Korta lunchraster skapar stress och trängsel på Hjalmar Strömerskolan

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Jag vill uppmärksamma en viktig fråga som påverkar elevernas trivsel och välmående på Hjalmar Strömerskolan i Strömsund – de alltför korta lunchrasterna. Det är hög tid att vi diskuterar och tänker om när det kommer till hur vi organiserar elevernas lunchtid, för det nuvarande systemet skapar stress och trängsel som ingen borde behöva uppleva.

En lunchrast som endast varar i 30 minuter ger knappt tid att äta i lugn och ro, skriver insändarskribenten.

Bild: Tomas Oneborg/SvD/TT

Annons

Annons

Eleverna på skolan är vår framtid, och deras hälsa och trivsel är av högsta prioritet. Därför är det oroande att se hur de tvingas äta under tidspress och trängas i matsalen på grund av att alla har lunch samtidigt. En lunchrast som endast varar i 30 minuter ger knappt tid att äta i lugn och ro, och det är väldigt svårt att hinna njuta av sin mat och samtidigt koppla av och socialisera med sina vänner.

Stress är en realitet för många elever på Hjalmar Strömerskolan. De har inte tid att äta ordentligt eller varva ner innan de återvänder till sina klassrum. För att få plats i matsalen måste de ofta trängas och skynda sig igenom sin måltid. Detta är inte bara obehagligt, utan det påverkar också deras koncentration och inlärningsförmåga under eftermiddagens lektioner.

Den nuvarande situationen har även sociala konsekvenser. Eftersom alla elever har lunch samtidigt, blir det en överbelastning i matsalen och på skolgården. Detta leder till trängsel och ibland även konflikter.

mb

Har du något att säga? Skriv en insändare eller debattartikel här.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan