Annons

Annons

Annons

Trav

Läsartext
Trevlig och spännande kväll för pensionärer på trav

Detta är en läsartext.

PRO Leva Livet och Östersundstravet har även i år ordnat en trevlig kväll med pensionärer på trav.

58 pensionärer hade hörsammat inbjudan och hälsades välkommen av Benny Brovinger och som friskvårdsansvarig inom PRO Leva livet även passade på att slå ett slag för gåfotboll. Månne Benny ha i sikte att det är VM i gåfotboll som är en kommande aktivitet? Särskilt roligt få omnämna att flera PRO-föreningar deltog vid travkvällen.

Östersundstravets Susanne Pettersson och B-O Månsson gav en återblick över travets tillkomst och utveckling fram till idag. Susanne Pettersson berättade om sitt stora intresse för trav och att hon själv tävlat i 120 travlopp och även vunnit några medan B-O Månsson berättade att han enbart är ”staketkusk” till skillnad från Susanne, som har en aktiv tid inom travet.

Annons

Annons

Den här kvällen ville vädergudarna inte bjuda på något finväder så den planerade stallbacksvisningen fick ställas in. Även vinnaren av tandemkörningen, Eva Simonsson, valde att ställa in sin körning tills bättre väder kan erbjudas.

Nu var humöret ändå på topp och spänningen steg ju närmare loppen man kom. Men innan det var dags för tävling så gjordes en genomgång av hur det går till att spela på trav idag. Det finns inte längre några ”spelluckor” att besöka utan allt spel sker via appar på mobilen, så det gäller att ha en mobiltelefon som är av ganska nytt datum.

Information gavs också om de olika loppen och kuskarna. Väldigt bra då det inte är alldeles enkelt att kunna tyda travprogrammets olika siffror och tecken.

Särskilt roligt var det att få höra om de unga kuskar som går sin utbildning på Wångens travskola och som denna kväll skulle vara med och tävlingsköra.

Efter en gemensam middag var det så dags att starta appen och för fullt satsa på de olika hästarna. Efter de tre första loppen var det så dags för V5 och där hade flera av besökarna satt sina chanser.

Ett litet jubel kom från hörnbordet längst ner i lokalen då den första hästen i V5:an gick in och när de i de kommande loppen även satt alla de spelade hästarna blev det liv i luckan och ljudnivån höjdes vid det bordet när V 5-spelet togs hem. Inga stora pengar gav det, 311 kronor, men Eva och Harriet som spelat alla hästar rätt i loppen var glada över vinsten.

Efter en trevlig travkväll med social samvaro och lite spänning i spelet vände vi hemåt i regnet - en del av oss med några kronor i vinst, andra kanske något litet besvikna över att man satsat på fel häst.

Men trots det hoppas vi att det även nästa vår kan bli en kväll med pensionärer på trav.

Harriet Jorderud

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan