Annons

Annons

Annons

Stugun

Läsartext
Invigning av Stuguns nya paviljong

Detta är en läsartext.

Den nya paviljongen i Stugun invigdes på Kristi himmelsfärdsdagen i strålande väder. Ett 150-tal kom för att både minnas den gamla och se den nya paviljongen invigas.

Ett 150-tal kom för att se Stuguns nya paviljong invigas. De fick också lyssna till Stugun-Borgvattnets sångkör som sjöng vackra vårsånger. Foto: Elisabet Yngström

Annons

Ingela Adebåge Frimert, ordförande för Stugubygdens framtid, var invigningstalare. Hon inledde med att ge en kort historik från den tid då torget hade en paviljong, som i folkmun kallades ”Henningpalatset”. Den har varit saknad efter många år när den inte längre stod pall för väder och vind.

Annons

Stuguns nyinvigda paviljong. Foto: Elisabet Yngström

Stugubygdens framtid, som är initiativtagare till att skaffa en ny paviljong, tog fart för ett bra tag sedan och nu står den fix färdig. Tack vare generösa sponsorer och ideellt arbete har kostnaden varit låg.

Ingela skickade ett varmt och stort tack till de som bidragit med virke, byggnationer och transporter. Hon passade också på att berömma alla föreningar och näringslivet i Stugun för det fantastiska samarbete som råder i Stugun och för alla ideella insatser som utförs.

Bandet klipptes och paviljongen var därmed invigd. Därefter sjöng Stugun-Borgvattnets sångkör vackra vårsånger.

Stuguns egen låtskrivare och sångare Johan Roos framförde bland annat sin hitlåt som ligger på P4-toppen.

Det var verkligen stämningsfullt och uppskattat.

Invigningen avslutades med kaffe och kaka

Elisabet Yngström

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan