Annons

Annons

Annons

Jämtlands län

Minnesord: Walter Norlén, Östersund, 90 år

Vår älskade pappa, musikanten och entreprenören Walter Norlén, har vid 90 års ålder lämnat oss i stor sorg och saknad.

Annons

Walter föddes år 1932 i Åsgård, han var näst yngst i en syskonskara om åtta. Familjen flyttade sedan till Hovdsjö, där han kom att växa upp. Syskonen, som alla kom att bo kvar i Jämtland, stod varandra nära och de hade genom livet en fin sammanhållning och fanns alltid där för varandra.

Pappas intresse för musik väcktes tidigt. I hemmet fanns en gammal orgel och en fiol som användes flitigt. Äldsta brodern hade ett eget dragspel, som pappa fick låna och som han övade på så enträget att han redan som 6-åring fick möjlighet att uppträda som solist på Vängåvan i Nyhem. Tillsammans med sina syskon spelade han även i unga år på olika tillställningar. Pappa var musikalisk med dragspelet som sitt huvudinstrument.

Annons

År 1956 gifte sig pappa med vår mamma Gurli. Familjen kom sedan att utökas med oss tre barn, Lena, Ulf och Katarina. Familjen kom att betyda mycket och han älskade samvaron med barn, barnbarn och barnbarnsbarn. Pappa hade även en stor och härlig umgängeskrets som delade hans stora passion för musik. Tillfällena för sammankomster med musicerandet i fokus var många och tillsammans skapades även egen musik. Pappa trivdes som allra bäst i sociala sammanhang, vilket för honom gav såväl glädje som energi. Genom åren har han spelat och underhållit i många olika konstellationer.

Annons

Pappa var en energisk person som älskade fart och fläkt och att ha tusen järn i elden. Han hade en positiv inställning till det mesta och var orädd för att ge sig i kast med nya utmaningar. Genom sitt lekfulla sätt och sinne för humor och spontanitet var närheten till skratt alltid nära.

Utöver musiken arbetade pappa bland annat som egenföretagare med olika typer av mark- och anläggningsentreprenader. Han bodde under sin levnadstid på olika orter i Jämtland och under en period även i Stockholm, dit arbetet som vägmästare förde honom och familjen. År 1975 gick flyttlasset tillbaka till Jämtland och Odensala. När pappa sedermera pensionerades flyttade han och vår mamma till Boggsjö.

Han var fortsatt mycket aktiv och engagerade sig i olika projekt såsom i Boggsjö byförening. Han trivdes även med att vara ute i skog och mark, gärna tillsammans med hunden Billan. Med sina gröna fingrar fann han stort nöje i att odla grönsaker, i såväl växthus som på friland.

Annons

När mamma Gurli år 2015 gick bort efter en kort tids sjukdom flyttade pappa tillbaka till Östersund. I bostadsföreningen där han bodde fick han fina vänner och de hade en god gemenskap med regelbundna aktiviteter. Därutöver var han fortsatt aktiv som musikant, så ofta som tillfälle gavs.

Under senare tid kom pappas hälsa att försämras, men han hade fortsatta drömmar och planer och såg fram emot sol och värme och en och annan resa.

På valborg, när våren äntligen stod i blom, kom han vår fina pappa att stilla somna in.

Saknaden är stor, men våra minnen finns för alltid kvar.

Barnen Lena, Ulf och Katarina

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan