Annons

Annons

Annons

Östersund

Minnesord: Karin Dyrelius, Stockholm och Portugal, 70 år

Vår älskade Karin Dyrelius har efter en tids sjukdom lämnat oss i djupaste sorg och saknad.

Karin föddes 1952 i Östersund och växte upp tillsammans med mamma Kerstin, pappa Åke, storebror Dan och syster Eva. När Karin var 5 år flyttade de till Ope. Där träffade hon Eva Hägg och de har varit bästa vänner sedan dess.

Bild: privat

Efter skolgång i Ope och Brunflo gick Karin på gymnasiet i Östersund. Efter studenten hade hon ett kontorsjobb på NNP, varefter hon började på turismlinjen i Falun. Där fick hon många goda vänner med vilka hon senare gjorde många spännande resor. I resebranschen fann Karin det hon sökte. Där kom hon att verka resten av sitt yrkesliv och arbetade bl.a. på Nyman & Schultz och Singapore Airlines.

Annons

Annons

1989 träffade Karin sin stora kärlek och själsfrände Henrik Mortensen från Danmark, också han verksam i flygbranschen. Efter några år gifte de sig i Svenska Kyrkan i Skagen. Båda älskade att resa och de utforskade platser som Singapore, Malaysia, Thailand, Grekland, Spanien och Indien.

De första åren bodde Karin och Henrik i Köpenhamn, där Karin först arbetade för Kenya Airways. Hon var mycket modeintresserad och hade samtidigt ett litet designföretag, CAYDY Design. I Köpenhamn etablerade och ledde Karin sen en resebyrå för Nyman & Schultz.

Efter några år flyttade paret tillbaka till Stockholm då Karin fick en hög befattning hos researrangören CWT, Carlson Wagonlit Travel, där hon arbetade med stora affärskunder. De bosatte sig vid Edsviken i Danderyd, nära vacker natur och vatten. De skaffade båt och gjorde många båtresor i Stockholms skärgård. Genom båtklubben knöts många vänskapsband. Även vi i familjen fick följa med på härliga båtutflykter.

Efter att Karin gått i pension ville de ha en lugnare tillvaro. I bergen i Estorninhos i Portugal, med vidunderlig utsikt, fann de sitt paradis och flyttade dit 2018. Nu var de både hus -och hundägare och livet fylldes av friluftsliv, skötsel av hus och trädgård, hundpromenader och umgänge med nya grannar och vänner. Musik var en viktig del i Karins liv och hon fortsatte sjunga i kör och spela piano. Pianot från barndomshemmet i Ope följde med henne ända hit. Somrarna tillbringades mest i Sverige med båtresor i Stockholms skärgård och besök hos släktingar och vänner.

Annons

Annons

Karin var omtänksam, gästvänlig och omtyckt av alla. Hon var bra på att organisera och ordnade ofta middagar och familjesammankomster. Hon ville att alla skulle må bra. Det var alltid glatt och trevligt i Karins sällskap, mycket humor och skratt. Hon månade mycket om sina nära och kära. Hon älskade sina syskonbarn och var en kärleksfull moster/faster som alltid fanns för dem.

Karin var en livsnjutare och hade många planer och drömmar kvar att förverkliga men en svår och ovanlig cancersjukdom satte stopp för dem. Efter sin senaste vistelse i Stockholm kunde hon tyvärr aldrig återvända till sitt älskade hem i Portugal. Hennes resa på jorden har nått sitt slut och saknaden efter henne är obeskrivlig men hon kommer alltid leva vidare i våra hjärtan genom de ljusa minnen vi har av henne.

Karin sörjs närmast av maken Henrik, systern Eva, syskonbarnen, vännen Eva, svägerskan Anna-Lisa och svärmor.

Karin, du fattas oss!

Familjen genom systern Eva

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan