Annons

Annons

Annons

Hallen

Läsartext
Intressant vårträff om släktforskning

Detta är en läsartext.

Trots det soliga och varma vädret slöt närmare 30 medlemmar upp på PRO Hallens vårträff den 11 maj. Föreningens nya ordförande, Margareta Byström, hälsade alla välkomna till en intressant eftermiddag om släktforskning.

Rolf Haggren berättade om sin släktforskning när PRO Hallen arrangerade vårträff. Foto: Margareta Byström

Annons

Annons

Efter en god smörgås, kaffe och kakor överlämnades mikrofonen till Rolf Haggren som släktforskat om sin släkt, både på sin fars sida och sin mors sida. Han har gått många generationer tillbaka i tiden.

Under sin forskning har han stött på många berättelser, som finns nedtecknade, där vi fick ta del av ett antal. Bland annat om SkräddarSven som blev lurad av länsmannen Frisk, men gav sedan igen med samma mynt. Det utspelade sig på senare delen av 1600-talet.

En annan händelse skedde i början av 1800-talet. Hallens och Ovikens kompani blev ivägskickade till Wasa för att hjälpa till att rädda staden, mot ryssarna. Det slutade med att två Hallenbor stupade och resten blev tillfångatagna. Dna-tekniken har underlättat forskningen och det gav en hel del frågor och funderingar.

Rolf tackades med applåder och skraplotter. Innan hemgång inbjöd ordförande till kommande aktiviteter, som kolbullens dag i juni och bussresa till Föllingerevyn i juli samt PRO-vetarna i maj.

Margareta Byström

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan