Annons

Annons

Annons

Bräcke

Minnesord: Ulla-Britt Möller, Bräcke, 79 år

Ulla-Britt (Ulla) Möller har lämnat oss, familj, släkt och vänner i en ålder av 79 år. Vi minns henne som generös, omtänksam, ordningsam och med stor och varm kärlek till oss nära och kära.

Annons

Ulla växte upp i Mjösjö, Sundsjö och var äldst i syskonskaran med tre yngre systrar, alla barn till föräldrarna Stina och Erik Johansson.

Stina och Erik bedrev jordbruk på gården där mor Stina skötte hushållet och djuren och där pappa Erik på vintrarna mest arbetade åt skogsbolag, både med huggning och med häst och doning körde fram virket.

Under den senare uppväxttiden, hjälpte Ulla också till i jordbruket och skötseln av djuren med mjölkning och på somrarna i slåttern då höfodret skulle bärgas.

Annons

Annons

Efter grundskolan i Mjösjö och Rissna samt fortsättningsskola i Revsund flyttade Ulla till Östersund där hon arbetade som hembiträde hos några familjer. Efter något år som hembiträde utbildade sig Ulla till sjukvårdsbiträde vid Östersunds stads yrkesskola.

I tidig ungdom träffade hon Sten som då gick i CVÖ, Centrala verkstadsskolan i Östersund. De förlovade sig 1960 och efter att Sten fått sin utbildning till elektriker klar och gjort värnplikten flyttade de ihop i Gällö 1962.

Sten arbetade då vid Gällö sågverk och i november samma år kom det första barnet.

Efter något år hemma fick Ulla arbete vid Gellinergården och det blev giftermål 1964. 1965 kom andra barnet och 1967 flyttade familjen till Bräcke där maken Sten startade egen elfirma. 1969 fick familjen tillökning igen, det tredje barnet.

Ulla fick också efterhand arbete vid Furuhagens vård- och skolhem. Någon gång under 90-talet fick hon anställning i hemtjänsten, en anställning hon innehade till i mitten av 90-talet då hon drabbades av ohälsa och fick gå i pension. Detta hindrade henne emellertid inte från att i Bräcke hembygdsförening tillsammans med flera ideellt arbetande kompisar servera fika under många somrar i början av 2000-talet.

Hon var även medlem och engagerad i Lions damklubb i Bräcke i flera år. Hon innehade också under många år under 80-, 90- och början av 2000-talet flera godmansuppdrag.

Annons

Ungefär 2011 började Ulla få en ny smygande sjukdom som några år senare blev diagnostiserad som Alzheimers. Tillståndet försämrades för Ulla och i november 2016 flyttade hon till demensboendet Furugränd i Bräcke.

Annons

Ulla gillade handarbete, lagade väldigt god mat, hon gick batik- och näverslöjdskurser och gillade loppisar. Hon hade också väldigt god smak när det gällde kläder och inredning.

Vi i familjen saknar Ulla väldigt mycket men minnet av henne kommer alltid att finnas kvar.

Sten och barnen

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan