Annons

Annons

Annons

Krokom

Minnesord: Olle Arnsten, Kälen, 72 år

Den 1 april avled Olle Arnsten, Kälen, 72 år gammal. Han föddes den 5 november 1950 och skulle sedermera bli mer känd som Olle, ett efterlängtat barn av Olga och John Arnsten.

Annons

Olle växte upp i Alsen som det ensamma barnet bland äldre människor, som idag skulle kunna ses som “gammelmodiga” i sitt leverne. Trots sitt äldre umgänge så var Olle väldigt modern i sitt sätt att leva, bland annat var han en av de första med att inneha TV i Alsen, och enligt hans egna berättelse om sin barndom, så sågs han som Alsens teknikproffs som kunde hantera all möjlig modern teknik.

Olle gick skola i Alsen, Krokom och Östersund och började arbeta på Berners med reklamationer. 1975 började han arbeta på Länsförsäkringar som säljare. Där blev han kvar till sin pensionering.

De som kände Olle vet att han hade många strängar och intressen på sin lyra. Ett stort intresse var idrott, då kanske främst friidrott där han engagerade sig i Trångsvikens IF, som ledare, vaktmästare, tränare och idrottsarrangör med mera. Det var också via friidrotten han fann sin fru Gunborg, då han anordnade resan ner till Stockholm för att se på Finnkampen.

Annons

Annons

Gunborg och Olle gifte sig 1978 och fick tre barn, Jonas, Daniel och Emma. 1983 byggde Olle och Gunborg hus i Kälen, där de även byggde en tennisplan, en längdhoppsgrop, skidspår vintertid och skapade förutsättningar för sina barn att få utöva sport i all bemärkelse.

Olle var väldigt stolt över sina barn. Något han var väldigt stolt över var sina söners idrottsprestationer i friidrott, då de tävlade på hög nivå och tävlade i Finnkampen. Olle var även delaktig i att bygga flertalet idrottsplatser i Krokoms kommun. Bland annat var han inblandad i Krokoms IP, Ås-hallen samt St:Olavsloppet existens.

Alla som kände Olle vet att han var en oerhört social och snäll person. Så fort någon var på besök var han alltid snabb med att sätta på kaffepannan. Under sina år på Länsförsäkringar, ett jobb han trivdes väldigt bra med, var han ofta på kundbesök och drack kaffe och åt krusa. Då lärde sig Olle känna väldigt mycket folk. Det samt alla andra ideella engagemang han åtog sig, så kunde ett snabbesök på bua eller i stan bli ett tidskrävande besök, då Olle alltid träffade någon som han kände. Olle hade lätt att lära känna nya människor, då han ofta tog till sig sin pappahumor, samt mer än gärna pratade idrott med dem han lärde känna, då helst på jamska.

Annons

Sina sista år blev tyvärr inte som han hade tänkt. Han hade bland annat stora planer på att fixa i föräldrahemmet i Alsen, då han insjuknade i sin sjukdom. Sista tiden kunde Olle inte göra så mycket, utan spenderade tiden hemma och till sist på sjukhemmet i Krokom.

Olle fick även 4 barnbarn, varav det sista barnbarnet, endast 5 veckor gammal, som han träffade sina sista dagar i livet. Det var som att han höll ut till det sista för att träffa sin senaste familjemedlem.

Familjen

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan