Annons

Annons

Annons

Lit-Häggenås

Läsartext
Lits hembygdskör sjöng vårsånger

Detta är en läsartext.

”Vintern rasat ut” flera gånger när Lits hembygdskör sjöng vårsånger. Först en stund med välkända sånger i Lits kyrksal och sedan vid majbrasan vid båthamnen.

Några dagar senare bjöd kören in till vårcafé med allsång. Kvällen började med "Nu grönskar det”, kan hända en bön om att snön ska smälta bort snabbt och vårvärmen komma.

Efter klassiska ”Sköna maj” sjöng kören tillsammans med publiken ”Sång till friheten” av Björn Afzelius.

Annons

Annons

Fiolspel av Sven Björk och diktläsning av Ann-Kristin Hällestrand föregick ett fantasifullt framförande av Owe Thörnqvists ”Rumba i engelska parken ”. Palm, kaktus, meloner och skojiga hattar ingick i arsenalen. Alla sjöng ”Dagny” och så kom en servitris, i form av Birgitta Dyrendal och "spillde” lite kaffe här och där!

Gott fika med hembakt bröd till och för det fick man ge en slant till Lits lokalavdelning av årets Majblommeinsamling.

Efter fikat övergick repertoaren till mera kärleksfulla sånger; ”Kärlekens tid ” med musik av Benny Andersson och ”Kärleken som aldrig svek” av Mikael Wiehe. Naturligtvis flera allsånger, bland annat Carolas ”Främling” som ju firar 40 år i år!

Kvällens konsert avslutades med ”Det finns en värld” och ”Nocturne”, båda av Mikael Wiehe i arrangemang av Kjell Lönnå. Extranumret var väl inövat!

Kvällen avslutades med strofen; ”Helhjärtat vill jag sjunga, helhjärtat vara tyst!

Kerstin Landgren

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan