Annons

Annons

Annons

Frösön

Läsartext
Vandring i Rolf Karbelius fotspår

Detta är en läsartext.

SPF Frösön arrangerade vandring den 2 maj. Detta datum var tanken att vi skulle vandra efter Fillstabäcken och titta på kalktuffar. Ett kraftigt bakslag i vårvädret med en tillbakagång till riktig vinter gjorde att vi fick revidera våra planer.

Anders, Kerstin, Sonja och Bengt avnjuter fika efter vandringen. Foto: Majvor Enström

Annons

Annons

Istället blev det ett möte utanför Ica Nära på Frösön för en ny vandring där Rolf Karbelius bok Frösöhus fick bli vår ledsagare. 27 förväntansfulla medlemmar mötte upp i solskenet, och åter några nya ansikten vilket gläder oss mycket.

Aspnäs skola, ett av de hus Rolf Karbelius porträtterade i boken Frösöhus. Foto: Majvor Enström

Vi har gjort det förut, men det var lika roligt denna gång. Att besöka husen som Rolf noggrant tecknat av och sedan få hans texter till livs är en upplevelse. Hans underfundiga texter är ren poesi, ni som har hans böcker återvänd till dom och njut av texten.

Men med så många årsringar som vi tillsammans bär på, så tillkommer också så många berättelser från oss närvarande, de tillför dessa vandringar ytterligare en dimension. En sådan glädje att få vara tillsammans under dessa dagar.

Det blev en vandring längs Lillgatan, ett besök vid Alphyddan, Aspnäs, både skola och restaurang, Åkerströms trädgård och sedan ett härligt avslut på Waynes coffee.

Nöjda skingrades vi med ett löfte om att åter träffas den 16 maj, då blir det Tysjöarna och fågelskådning.

Lars Gabrielsson

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan