Annons

Annons

Annons

Åre

Insändare
Centerpartiet i Åre gör skillnad

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Valet 2022 gick inte vår väg. Det betyder inte att vi kommer sluta ta ansvar för vår kommun.

Centerpartiet i Åre kommun kommer fortsätta att vara en konstruktiv och ansvarsfull röst i oppositionen för Åre kommuns bästa, skriver Centerpartiet i Åre.

Bild: Henrik Flygare

Som centerpartister är vi engagerade i att arbeta för Åre kommuns bästa och för våra medborgare. Vi kommer fortsätta driva våra frågor och arbeta för att skapa förändringar som gagnar vår kommun.

Annons

Annons

Vid kommunfullmäktige (Länstidningen, 18/4) gjorde vi avtryck i två viktiga frågor. Vi i Centerpartiet presenterade, som enda oppositionsparti, ett framåtsyftande förslag på utvecklingsområden med utvecklingsmål för Åre Kommun för åren 2024–2027.

I frågan ”Inriktningsbeslut för samhällsplanering i Åre Kommun” visade vi att Centerpartiet är det parti som tar ansvar och driver på för Åre Kommuns bästa.

Majoriteten föreslog bland annat att avsluta alla påbörjade detaljplaner samt medgivna planbesked som inte uppfyller kriterierna gällande kommunal service och permanenta bostäder.

Centerpartiet förordade i stället att de ska pausas, så att det redan nedlagda arbetet inte ska vara förgäves.

Vårt förslag antogs av kommunfullmäktige.

Att avsluta alla påbörjade detaljplaner som inte uppfyller kriterierna skulle innebära en stor förlust för de som redan investerat mycket tid och pengar i sina planer. Det skulle även generera ett stort förtroendetapp för oss som kommun, vilket skulle riskera att vi skrämmer bort företag och personer som ser möjligheterna vår kommun erbjuder.

Centerpartiet i Åre kommun kommer fortsätta att vara en konstruktiv och ansvarsfull röst i oppositionen för Åre kommuns bästa.

Centerpartiet Åre kommun

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan