Annons

Annons

Annons

Verksmons industriområde växer

Insändare
Framtidsutsikten för industristaden Östersund

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Välkommen till Östersund 2040, industristaden där vi aktivt förtätar och tar bort alla gröna ytor, skidspår och friluftsområden runt staden. Vi jobbar aktivt för att bygga industri och dumpa ammunition på allt för att göra det svårt att ta sig ut i naturen utan att ta bilen.

Mindre friluftsliv och mer fokus på industrier – insändarskribenten oroas över Östersunds framtidsutsikter.

Bild: Henrik Montgomery/TT

Vi har verkligen ansträngt oss för att du som flyttar hit från storstaden ska känna dig som hemma med bilköer och ändlöst letande efter parkering, allt detta genom noggrann planering av speciella trafiklösningar och stadens utformning.

Annons

Fjällutsikten är fantastisk de dagarna då det inte är kraftig smog från stans nya etableringar, för i Östersund är industriernas och Försvarsmaktens verksamheter viktigare än ren luft. Våga ta steget, gör en livsstilsförsämring och flytta till Östersund!

Annons

Ett litet förslag till kommunen och regionen att ha som maknadsföringstext på sin hemsida.

Kanske bör vi också byta ut vinterstaden mot industristaden?

Jag sitter just nu och funderar om man borde anmäla kommunen och regionen för falsk marknadsföring? För att få folk att flytta till Östersund skriver region Jämtland Härjedalen på sin hemsida: ”Längtar du efter en livsstil med plats för både jobb och fritid, nära naturen, fjällen och staden? Där människor möts och tänker nytt, där goda idéer blir stora events? Möt några som har vågat tagit steget!”

Även Östersunds kommun skriver på sin välkomsida: ”Naturen är ett självklart inslag i Östersund. Glittrande vatten, gott om friluftsområden, fjällutsikten och den friska luften är en vardagslyx.”

Båda vill visa upp en bild av en stad med skidspår, natur och frisk luft. Frågan är väl om det inte är falsk marknadsföring om man samtidigt har en plan att kraftigt minska stadsnära naturområden, skära ner på skidspår och i stället bygga industriområden, och överlämna stora områden till Försvarsmakten.

Jag tänker såklart på beskedet att Torråsen är platsen där försvarets etablering ska äga rum och i samband med det ska man bygga ett nytt industriområde i Furulund samt att man nu också eventuellt ska ta stora delar av Spikbodarna för att bygga enegikrävande industri. Båda områdena är i dag två av Östersunds största och mest besökta frilufts- och rekreationsområden.

Så vad tycker ni? Vilken text passar bäst in på Östersund 2040?

Häxan Surtant

Säg vad du tycker och tänker – klicka här för att skriva en insändare eller debattartikel.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan