Annons

Annons

Annons

Jämtlands län

Insändare
Ge naturen juridiska rättigheter

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Flera länder runt om på jorden har dragit samma slutsatser som många av oss medborgare gör. Vem som helst kan göra vad som helst med vår vackra och värdefulla natur.

Insändarskribenten hoppas på en framtid där naturen har juridiska rättigheter.

Bild: Fredrik Sandberg/TT

Annons

Vi är många många som känner en djup förtvivlan när vi förstår att våra vackra fjäll och natur hotas av onödiga urangruvor eller onödiga vindkraftverk. Varför ska vi bryta uran? Flera experter säger ju att kärnkraften är passe för längesedan. Det är för dyrt och för farligt.

Annons

Vi får även se upp så att de inte ska använda uranet i något nytt kärnvapen program. Hemska tanke. Vi i Sverige har tillräckligt med el så vi klarar oss. Vi vill inte offra vår natur för att tyskarna eller några andra behöver grön el.

Nu finns det över en miljon underskrifter för att FN ska ta upp naturens rättigheter. Utökade rättigheter för naturen är en växande rörelse över hela världen. Till exempel att fåglar har rätt att flyga. En lag som ger naturen samma status som en juridisk person kommer att hålla individer, myndigheter och företag ansvariga för hur de behandlar naturen.

Vi är många många i Jämtland som är ledsna och arga hur stora kapitalistiska bolag kan klampa in och förstöra det vi i Jämtland älskar och vördar: naturen.

Vi är många som vill ge naturen juridiska rättigheter

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan