Annons

Annons

Annons

Östersund

Insändare
Badhus, hotell och konserthus bör byggas på Storsjö strand

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Någon gång den närmaste månaden kommer en ny bro att invigas som förbinder centrala Östersund med Storsjö strand vid järnvägsstationen. Där bron landar var det tänkt att bygga stora bostadshus och därför blev området undersökt, sanerat och planerat.

I maj 2022 var bygget av en bro över järnvägsspåren mot Storsjö strand i sitt inledningsskede.

Bild: Lars Ljungmark

Annons

Annons

Den rådande byggkonjunkturen sätter stopp för planerna, och i dag ligger stora byggklara ytor med fantastiskt centralt läge outnyttjade.

Vårt badhus lär vara utslitet och man letar plats för ett nytt. Det här borde vara ett optimalt läge för det nya badhuset. Det finns långt gångna planer på ett kallbadhus, det borde passa som komplement och ge minskade kostnader.

Jag läste nyligen om planer på ett nytt hotell uppe vid skidstadion. Det är säkert önskvärt, men det är inte skidsäsong hela året.

Östersund behöver konserthus och bättre möjligheter att anordna större arrangemang. Låt oss få ett snabbt beslut om badhuset, men samtidigt bevara möjligheterna att i en framtid placera både hotell och konserthus på området.

Att genomföra hela projektet kommer att kräva långsiktig planering och finansiering. För mig känns en investering på GIII:s torg som mindre angeläget.

Ta vara på de många miljoner som redan är satsade i bro och mark. Östersund bör utnyttja de unika möjligheter som stranden ger och öka stadens och länets konkurrenskraft

Olle Persson

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan