Annons

Annons

Annons

Östersund

Insändare
Psykiatrin behöver personal som fokuserar på patienterna

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

En fråga till er som är chefer på psykiatrin i Östersund. Har ni något förbättringsarbete inom er verksamhet? Anställer ni medarbetare som har kompetens att bemöta patienter på ett respektfullt sätt och vet dessa medarbetare vad värdegrund innebär?

Jag har egen erfarenhet av vissa av era medarbetare. Jag har även en nära anhörig som av olika anledningar har pågående kontakt med en av era verksamheter. Jag jobbar också på en enhet på sjukhuset och har gjort så i många år. Så jag anser att jag har haft och har insyn i er verksamhet från olika håll.

Annons

Annons

Betyget ni får av mig är att er verksamhet är under all kritik. Nu drar jag ej alla era medarbetare över en kam, men tyvärr brister många av era medarbetare när det gäller att bedriva en verksamhet som jobbar utifrån ett patientcentrerat och värdegrundat förhållningssätt mot människor ni möter i er verksamhet.

Det är dags för er att anställa personal som är lämpliga för att jobba med personer som av olika skäl har pågående kontakt med er.

Är det okej att trampa på personer som redan ligger?

Min make har blivit dålig bemöttt vid flera tillfällen av er personal. Det har även jag själv blivit som patient. Övriga verksamheter på regionen vittnar om att ni bedriver en dålig fungerande verksamhet.

Ni har medarbetare som är direkt olämpliga för att jobba med patienter. Alla människor är värda att bli behandlade med respekt. Oavsett sjukdom. Ni har en hel del förbättringsarbete att ägna er åt. Gör om, gör rätt.

Eva

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan