Annons

Annons

Annons

Föllinge

Läsartext
Ändrade regler för epor – eller B-körkort vid 16

Detta är en läsartext.

Jag är strax över 16 bast och har haft, kört och åkt flera epor. Jag själv bor ute på landet, cirka sju mil till närmaste stad. Vill jag ta mig någonstans tar det för mycket tid, vill jag ta med mig fler passagerare sitter vi i kläm, obekvämt och framför allt osäkert. De flesta av oss är obältade då det kravet inte heller finns.

Bild: Fredrik Sandberg/TT

Annons

Annons

Jag tycker att baksäte ska tillåtas så att man enligt lag får skjutsa fler än en person i en a-traktor, bältad. Höjd hastighet till 45 km/h så att vi tar oss fram snabbare men inte alltför fort.

Utbildning för att ta AM-körkort ska utgå från ett bilkörkort och tas med ett fordon på fyra hjul i trafiken, inte en utbildning där man utgår från en moped. Går inte detta att ändras så vill jag att åldersgräns för att ta B-körkort ändras till 16 år och högre krav på utbildning för de under 18 år.

Sker denna förändring kommer antalet som kör fort eller skjutsar för många minska, säkerheten kommer öka om man får placera ut personer i bilen bältade i stället för att ha alla fram. Med ökad hastighet kommer fler att välja bort att köra för fort och manipulera med hastigheten.

A-traktorförare från Föling

Säg vad du tycker och tänker – klicka här för att skriva en insändare eller debattartikel.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan