Annons

Annons

Annons

Krokom

Läsartext
Glädjande stort intresse vid PRO-mötet i Krokom

Detta är en läsartext.

Som brukligt kunde vi i PRO Krokom återigen ha vårt årsmöte under februari månad och intresset var glädjande stort bland våra medlemmar. Cirka 80 personer hade vi nöjet att hälsa välkommen till Krokoms kyrka lördagen den 25 februari.

En skraplott till alla som välkomstpresent och sedan tog försäljningen av våra egna lotter genast fart – som vanligt. Strandsalen blev fullsatt denna dag men alla fick plats vid de vårfint dukade borden, prydda med tulpaner och knoppande björkris.

Örjan Persson hälsade välkommen och därpå följde parentation över de medlemmar som avlidit under året. Efter en tyst minut lyssnade vi till Annette Johansson som läste den vackra texten som Py Bäckman skrivit till Koppången.

Annons

Örjan rapporterade att ett 20-tal nya medlemmar tillkommit vilka hälsades välkomna.

Annons

Harriet Jorderud valdes som årsmötets ordförande och Gunnel Vejdeland som dess sekreterare.

Verksamhetsberättelsen fanns tillgänglig för alla ute på borden. Av den framgick bland annat att vi under året jobbat som vanligt med medlemsmöten, bingoträffar, boule och stickcafé, några medlemsmöten i samarbete med SPF. Vi hade också kunnat börja resa igen. En resa till Ikea under våren, en efterlängtad sommarresa till Roslagen, en hemlig resa, samt den traditionella resan till Nöjden på sensommaren, samt årets sista resa till Föllinge kyrka vid första advent.

Sommardanserna på Grönänge återupptogs detta år under 13 onsdagar. Styrelsen har haft 13 protokollförda möten och vid årets slut var vi 389 medlemmar. Mötet godkände berättelsen.

Kassören kommenterade den upprättade resultat- och balansräkningen varpå den godkändes och fastställdes av mötet. Så även revisorernas berättelse.

Val av styrelse: Ordförande Örjan Persson, kassör Margot Nordström, nyvald sekreterare Helene Wikner, medlemsregister- och hemsidesansvarig Stig Nygaard, studieorganisatör Barbro Johansson samt Anita Svärd och Ove Evaldsson ordinarie ledamöter.

Ersättare: Evald Eriksson, Ella Eckerman och Gunnel Vejdeland.Val av revisorer: Claes-Göran Sundqvist och Jonny Engelin. Val av valberedning: Henry Gustafsson och Hans Ohlsson. Därefter val av ombud till PRO-distriktet, samarbetsorganisationer, kontaktombud, möteskommittéer med flera.

Annons

Annons

Efter avslutade mötesförhandlingar serverades kaffe och en stor läcker semla varpå vi bjöds mysig och lättlyssnad underhållning av Hildegun Forslund med musiker på gitarr och saxofon. Ett blandat och uppskattat program med allt från låtar vi kände från förr och fram till dagens moderna. Allt blandat med gemytligt småprat och lite roliga historier.

Tack med blommor framfördes till Harriet och Annette för deras medverkan och mötet avslutades med lotteridragningar med många fina vinster.

Gunnel Vejdeland

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan