Annons

Annons

Annons

Lit-Häggenås

Läsartext
Systrar i Lit uppvaktades på Internationella kvinnodagen

Detta är en läsartext.

Litsbygdens Centerkvinnor har som tradition att på Internationella kvinnodagen uppmärksamma kvinnor som är företagare i trakten och uppvakta med blommor, tårta och diplom.

Bild från uppvaktningen i Lit. Från vänster, Inger Jonsson, Ellinore Danielsson, Britta Andersson, Beatrice Danielsson och Kerstin Landgren.

Annons

I år föll valet på två systrar, Ellinore och Beatrice Danielsson som driver Ellies hårsalong och blomsterbutik som går under namnet Lit è blommigt i en gemensam lokal mitt i Lit.

Annons

I november 2022 firade de ett år. Ellinore har jobbat som frisör i sju års tid, hon hoppade på en vuxenutbildning när hon var 25 år och nu har hon en egen salong.

Storasyster Beatrice hade aldrig startat eget innan Lit è blommigt uppstod. Det var ett stort steg men det kändes självklart att starta företaget i hembyn Lit. Båda systrarna är mycket nöjda med upplägget i lokalen och nu efter debutåret finns ett självförtroende vilket gör att de börjat tänka på att utveckla sina företag.

Båda två är eniga om att det är en trygghet att jobba tillsammans, de hjälper varandra med att svara i telefon och ta emot bokningar. Det är också en trygghet i att jobba i sin hemby där folk vet vilka vi är och vi är tacksamma över den hjälp vi kan få av släkt och vänner när det behövs.

Som texten på diplomet lyder, ”Vi vill uppmärksamma dig för att du är en driven och kreativ företagare. En stark kvinna som är en förebild för oss alla”.

Inger Jonsson

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan