Annons

Annons

Annons

Lit-Häggenås

Läsartext
Litsbygdens årsmöte samlade många medlemmar

Detta är en läsartext.

Vi i SPF Seniorerna Litsbygden hade vårt årsmöte på Föreningshuset i Handog. Trots ett visst manfall på grund av sjukdom så kom det närmare 50 medlemmar denna fredag eftermiddag.

50 medlemmar kom till årsmötet i Handog. Där förrättades bland annat medaljutdelningen i bowlingturneringen. Från vänster Staffan Persson, Bo Persson, Vivianne Eriksson och Inger Jonsson.

Vår ordförande Inger Jonsson öppnade mötet och hälsade alla välkomna.

Punkt 2 på dagordningen var parentation över avlidna medlemmar. Inger tände ett ljus, läste en dikt och utlyste en tyst minut.

Därefter vidtog sedvanliga årsmötesförhandlingar. Till mötesordförande valdes Lennart Arvius och till mötessekreterare Erna Aschenbrenner. Resterande punkter klubbades raskt igenom.

Annons

Det var endast ett nyval. Anette Åsén valdes till styrelseledamot efter Anna Filipson, som avböjt omval. På alla andra poster blev det omval. Styrelsen består nu av ordförande Inger Jonsson och 8 ledamöter: Allis Eriksson, Anette Åsén, Birgitta Edfeldt, Carina Vest, Erna Aschenbrenner, Margareta Halvarsson, Göran Nilsson och Lennart Arvius.

Annons

Sista punkten på dagordningen var avtackningar. Anna Filipson fick en bukett tulpaner liksom Erna och Lennart.

När all formalia var avklarad dukades det fram rostbiff, potatisgratäng, sallad och bröd följt av kaffe och hembakad rulltårtsbakelse. Styrelsen stod för förtäringen. Alla lät sig väl smaka och stämningen var hög vid alla bord. Det märks att man tycker det är roligt att träffas och prata.

Inger gav lite information om bland annat seniormässan i Östersund kommande helg. Vår förbundsordförande Eva Eriksson inledningstalar på fredagen.

Vi delade ut papper och pennor till alla och bad om förslag på föreläsare och underhållare till kommande månadsmöten. Första månadsmötet blir 31/3 på Furustrand i Lillsjöhögen. Då ska vårt programblad för 2023 vara klart.

Vi planerar en friskvårdsdag och en resa till Vilhelmina i början på sommaren. Bowlingturneringen fortsätter liksom våra promenader. Vi välkomnar fler deltagare till båda aktiviteterna. Sommardanserna på Hårkvallen, som vi anordnar i samarbete med PRO, är bokade, sammanlagt 12 danser. 

Annons

Innan dragningen på lotteriet, som alltid är det avlutande momentet, förrättades medaljutdelning i bowlingturneringen. Guldet gick till Gösta Viking, silver till Staffan Persson och brons till Bo Persson.

Bo blev också årets värsting, det vill säga flest poäng utan handikapp. Gösta Viking och Viviann Eriksson har haft hand om det praktiska runt turneringen. Viviann fick en bukett tulpaner som tack. Gösta var inte närvarande men får en blomma senare.

Inger tackade för en trevlig eftermiddag och vi fick bege oss hemöver.

Erna Aschenbrenner

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan