Annons

Annons

Annons

Lit-Häggenås

Läsartext
Lilly firades på PRO-mötet

Detta är en läsartext.

Den 27 februari hade PRO Lit-Häggenås årsmöte på kyrksalen i Lit. Ordförande Marianne Hellström hälsade alla välkomna och förklarade mötet öppnat.

Föreningens äldsta medlem, Lilly Henriksson, har nyligen fyllt 101 år. Här uppvaktas hon av ordförande Marianne Hellström. Foto: Olle Paulsson

Annons

Därefter följde parentation för att hedra de medlemmar som gått bort senaste året. Inger Mårtensson tände ett ljus och läste en fin vers skriven av Nils Ferlin och efter detta följde en tyst minut.

Annons

Dagens musikaliska gäst Ulla-Britt Johansson spelade sedan på fiol Jämtländsk kärleksvisa och stunden fick en fin inramning.

Till ordförande för mötet valdes Leif Persson och till sekreterare Roland Norrman. Dagordningen gicks igenom och nämnas kan att föreningen har haft olika aktiviteter varje månad, bussresa, bingo, surströmming, musikcaféer, friluftsdag, julfest med mera. En utförlig verksamhetsberättelse fanns tillgänglig för mötesdeltagarna.

Kassör Rut Larsson redogjorde sedan för föreningens ekonomi och det kan konstateras att ekonomin är god och styrelsen och revisor beviljades ansvarsfrihet.

Lena Hallkvist är ersättare i styrelsen och medlem i festkommittén. Hon och kassör Rut Larssontackades för sina insatser i och för föreningen och de fick förtjänsttecken samt en vacker blombukett av ordförande Marianne Hellström. Även ordförande och sekreteraren för mötet tackades med en blomma.

Efter avslutat möte serverade festkommittén en god räksoppa samt smörgåsar på hembakat bröd. I samband med kaffet firades föreningens äldsta medlem, Lilly Henriksson, som nyligen fyllt 101 år.

Lilly som är född i Norge, hedrades med blommor och två norska sånger, Trönderbrura och Lys och varme, som framfördes av Ulla-Britt Johansson.

Annons

Annons

Efter kaffet vidtog lotteriet och ett digert prisbord väntade de som hade tur.

Sist men inte minst tackades vår duktiga festkommitté för den goda soppan med tillbehör. De bidrar verkligen till allas trivsel.

Vi riktade ett stort tack till alla som deltagit i årsmötet

Marianne Hellström och Roland Norrman

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan