Annons

Annons

Annons

Oviken

Minnesord: Gösta Jakobsson, Oviken, 98 år

Gösta Jakobsson, Oviken, har lämnat oss efter ett långt, innehållsrikt och strävsamt liv.

Annons

Han föddes 1924 i Stenkumla, Gotland, och växte upp på ett litet jordbruk med föräldrar och tre bröder. Gösta arbetade från unga år på olika gårdar, innan han gjorde sin värnplikt vid andra världskrigets slut.

I tjugoårsåldern mötte Gösta den Gud som han sedan valt att leva och arbeta för. Han lämnade Gotland för att gå på bibelskola i Stockholm och började sedan arbeta som evangelist på olika håll i Sverige, från Småland till Norrbotten, åkande på sin motorcykel.

Annons

Annons

Efter studier vid Betelseminariet, där han också träffade Gudrun, som blev hans fru och livskamrat i 65 år, tog Gösta tjänst som pastor i Munktorp, Västmanland. Där föddes barnen Lena och Erik.

Sju år senare gick flyttlasset till Oviken och den bygden blev han trogen. Här föddes också sonen Anders.

Efter ytterligare 25 års tjänst som Baptistpastor startades en ny verksamhet med hobbyträdgård och plantförsäljning.

Gösta har alltid varit en hjälpsam och praktisk medmänniska. Han såg alla, med värme i blicken, och hjälpte gärna till där det behövdes. Trogen sin kallelse har han betytt mycket för både ungdomar och äldre i sin pastorsgärning och omgivning.

Vi har som barn fått leva i ett hem med en ljus, positiv och generös kristen tro. Vår pappa har, inte så mycket med ord, som med sitt liv, visat oss att ”Här är vägen, vandra på den.”

Mamma Gudrun och vi känner stor tacksamhet i saknaden.

Barnen Lena, Erik och Anders

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan