Annons

Annons

Annons

Krokom

Läsartext
Centerpartiet i Krokom laddar om

Detta är en läsartext.

Nu ser Centerpartiet i Krokoms kommun framåt. Det var tydligt vid kretsstämman i Aspås nyligen.

Riksdagsledamoten Elisabeth Thand Ringqvist var huvudtalare vid Krokomscenterns kretsstämma. På bilden tillsammans med ledande företrädare för kretsen. Från vänster: Andreas Karlsson, Elisabeth Thand Ringqvist, Ingrid Zakrisson och Karin Jonsson.

Huvudtalare vid stämman var Elisabeth Thand Ringqvist, riksdagsledamot för Stockholm, men uppvuxen i Jämtland och deltidsboende här. Hon har god kännedom om förhållandena i Krokom och länet. Eftersom Centerpartiet förlorade sin riksdagsplats för länet är Elisabeth därför en viktig röst för länet i riksdagen den här mandatperioden. I sitt anförande underströk hon särskilt vikten av näringslivsutveckling och bättre infrastruktur.

Annons

Valet i höstas var en besvikelse för Centerpartiet. I Krokoms kommun, som länge har haft en centerledning, innebar utgången att partiet nu är i opposition. Men gnistan finns kvar; centerpartisterna i kommunen laddar om för att övertyga fler väljare att rösta centergrönt i kommande val.

Annons

Under åren som Krokom har letts av Centerpartiet har kommunen utvecklats positivt. Befolkningen har växt, näringslivet utvecklats och arbetslösheten pressats ned. Det är viktigt att denna utveckling fortsätter. Centerpartiet kommer att bidra genom att bedriva en konstruktiv och offensiv oppositionspolitik för utveckling av hela Krokoms kommun.

Målsättningen är att få väljarnas stöd för att komma igen i ledande ställning. Närmast på programmet står en framtidsdag för att diskutera upplägget framöver.

Samarbetet över gränsen mellan Krokoms och Lierne kommuner är viktigt. Det är ordföranden i Centerpartiet Krokom, Ingrid Zakrisson och ordförandekollegan i Lierne Senterparti, Arnodd Lillemark, överens om. Foto: Håkan Larsson

Kretsstämman gästades även av företrädare för Senterpartiet i grannkommunen Lierne. Ordförande Arnodd Lillemark hälsade och underströk vikten av samarbete över gränsen. Det finns mycket att lära av varandra. Gränskommunernas samarbete i Vaajmaprojektet behövs även framöver.

Ingrid Zakrisson, Byskogen, omvaldes som kretsordförande. Övriga ledamöter i kretsstyrelsen det kommande året är Gunnar Hellström, Aspås, Karin Jonsson, Kännåsen, Olof Wallgren, Nälden, Andreas Karlsson, Kännåsen, Jonas Gabrielsson, Krokom, Katarina Berger Åhlén, Bångåsen, Malin Nilsdotter Nyström, Raftälven, Magnus Bjurling, Kälen, David Hällgren, Rödön och Lars Bäckebjörk, Bäcken. Britt Larsson, Aspåsböle, är adjungerad för Centerkvinnorna.

Håkan Larsson

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan