Annons

Annons

Annons

Bräcke

Läsartext
Frukost och melodikryss i Revsundslogen

Detta är en läsartext.

Lördagen den 4 februari bjöd Revsunds byalag in till frukost och melodikryss i Revsundslogen. Initiativet kom från två medlemmar, värdinnorna Malin Högberg och Lena Leek Sefastsson.

Revsunds byalag bjöd in till frukost och melodikryss i Revsundslogen. Foto: Ulla-Märta Svensson

Vi möttes redan ute av tända marschaller och inne fanns brinnande ljus och fräscha tulpaner utspridda i lokalen. Alla blev välkomnade och uppmanade att ta för sig från all mat som dukats upp.

På det långa serveringsbordet fanns först och främst fantastiskt gott nybakat bröd: tunnbröd, både mjukt och hårt (bakat av Lena Leek Sefastsson) och olika surdegsbröd som ljus levain, mörk limpa med lingon och grovt rågbröd (bakat av Kerstin Hylén). Där fanns även en mängd olika sorters pålägg, grönsaker och frukt som fanns snyggt och trevligt upplagt. Sedan fanns också allt möjligt gott, som apelsinjuice, flingor och müsli, mjölk, filmjölk och yoghurt av alla slag och nykokt hjortronsylt. 

Annons

Annons

Själv avslutade jag frukosten med kaffe och en stor skiva av saftig hembakad sockerkaka. Jag tror att alla besökare kände av den mysiga och trevliga stämning som uppstod i lokalen och att de liksom jag njöt av att sätta sig och äta vid de fint dukade och förberedda borden. En riktigt lyxig morgon blev det alltså som går att jämföra med en bra hotellfrukost – men självfallet blev denna både trevligare, i goda grannars sällskap, och godare med både hemlagat och nybakat.

Klockan 10.00 sattes radion på så att besökarna tillsammans skulle kunna lösa melodikrysset. Själv deltog jag inte i detta utan hjälpte till med att plocka bort från borden istället. Men de jag frågade svarade att krysset gick lätt att lösa. Vi riktade ett stort tack till de som bidrog till denna fina morgon, vare sig det var med förberedelser som handling eller bakning, iordningställande, diskning eller städning! Jag såg idel glada besökare berömma och tacka så hjärtligt när de var på väg ut ifrån logen.

Vill även passa på att nämna, att vi i Revsundslogen hade fint besök av Brunbergstomten den 3:e advent. Efter julgröt, med skinksmörgås och tillbehör väntade de 11 yngsta besökarna på tomten, de sprang runt i den rymliga lokalen och hade roligt. När tomten kom och bankade med sin stora käpp,  satte han sig för att vila på en stol efter allt arbete med julklappar och den långa vägen att gå. Han undrade om det fanns några snälla barn.

Annons

Barnen satte sig på golvet framför tomten och lyssnade och svarade på frågor samt väntade på sina paket (med namn på) som de fick av honom. Han visste exakt vad de skulle uppskatta, det var roligt att se de små barnen slita av både papper och snören med fart och hur de sedan sken som solar, när de sett vad tomten hade slagit in i deras paket. De fick olika saker som de visade varandra och givetvis sina föräldrar.

Tomtemor hade hjälpt till med julklapparna, en fördel att vi känner varandra i byalagets område.

Ulla-Märta Svensson

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan