Annons

Annons

Annons

Brunflo

Läsartext
Nya digitala kunskaper i Brunflo

Detta är en läsartext.

PRO Brunflo bjöd in till årets första månadsmöte torsdagen den 26 januari på IOGT Brunflo. Trots det halkiga föret så hade 65 medlemmar hörsammat inbjudan.

Tiljans spelmän intog scenen med tolv spelemän, för att underhålla oss med allehanda musik. Foto: Pia Edblad

Annons

Förutom att vi träffas och trivs så får vi till oss nya kunskaper. Vi befinner ju oss alltmer i den digitala världen och den här gången fick vi besök av Lisa Bylander från ImagineCare som gav oss en inblick i vad som komma skall, när det gäller egenmonitorering, det vill säga egenvård i hemmet.

Annons

Tanken är att du, inom en inte alltför avlägsen tid, ska kunna med hjälp av utrustning i hemmet mäta exempelvis ditt blodtryck. Med hjälp av en app och Bluetooth-uppkopplad utrustning syns resultaten direkt av både dig och din vårdgivare. Om dina värden skulle vara avvikande tar vårdpersonalen kontakt med dig.

Det lät både spännande och med ett syfte att skapa större trygghet för oss.

Denna dag hade vi besök av Tiljans spelmän som intog scenen med hela tolv spelemän för att underhålla oss. Vi bjöds på allehanda musik, vals, schottis, snoa, tango och polska och nog var det många som hade kunnat tänka sig att svänga runt på dansgolvet. Det blev en härlig musikupplevelse.

Vi tackade våra medlemmar tillika ”kökspersonal” som skämmer bort oss med att ordna kaffe och goda smörgåsar. Som alltid drog vi vinnare på inlämnade friskvårdskort och på vårt lotteri innan vi skiljdes åt för den här gången.

Pia Edblad

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan