Annons

Annons

Annons

Funäsdalens framtid

Ny chans tycka till om Funäsdalens framtid

Härjedalens kommun har nu svarat på alla de synpunkter som kommit in på förslaget om fördjupad översiktsplan för Funäsdalen och Ljusnedal. Många har tyckt till, bland annat gällande att det öppnar för fler bostäder på Röstberget.

Nu finns det ett reviderat nytt förslag, och en ny möjlighet att tycka till om orternas framtid.

Text

I förslaget till fördjupade översiktsplan har är de olika markområdena färgkodade. Gul betyder att marken kan användas för bostäder. Grön är rekreation. Blå är turistnäring/besöksanläggning. Orange är befintlig bebyggelse. Röd vård, brun centrum, lila andra verksamheter och grå övrigt. I de rödstreckade områden upphövs den gamla planen.

Annons

Arbetet med en ny fördjupad översiktsplan (FÖP) för Funäsdalen och Ljusnedal går vidare. Förslaget, om det blir verklighet, kommer att styra hur stora delar av marken på de två orterna kommer att användas i framtiden. Stora delar av Röstberget, ett populärt område för rekreation i Funäsdalen, kan till exempel komma att användas för bostäder. Det gäller också ett område i Vivallen och flera områden söder om Funäsdalssjön, i Söromsjön.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan