Annons

Annons

Annons

Stugun

Läsartext
Information och sångarglädje vid medlemsmöte i Stugun

Detta är en läsartext.

Stuguns PRO-förening bjöd den 26 januari in till ett medlemsmöte med temat information och sång som lockade 50-talet medlemmar.

Föreningens egen sångkör underhöll med vacker skönsång. Foto: Elisabet Yngström

Föreningens egen sångkör underhöll med vacker skönsång som de har övat in när de gått studiecirkeln ”Sjung och minns”.

Annons

Annons

Flera vackra igenkännande sånger framfördes och kören avrundade med Stuguns alldeles egen sång, Gjurd Bodakarl, som är komponerad med text och musik av eminente dragspelaren Jan Åslin. Den framfördes första gången inför firandet av Stuguns 700-års jubileum 1990.

Ett 50-tal medlemmar kom till medlemsmötet i Stugun. Foto: Elisabet Yngström

Diakonissan Mona Brink som har fem församlingar att ansvara för, Borgvattnet, Stugun, Hällesjö-Håsjö, Fors och Ragunda gästade oss.

Hon berättade att uppdraget innebär ansvar för det sociala arbetet i församlingen som kan vara att leda ideella grupper, samordna aktiviteter med församlingar och föreningar, allt i syfte att öka gemenskap och skapa större sociala nätverk för alla som bor, verkar och lever i församlingarna.

Därefter bjöds det på förplägnad som bestod av en fantastiskt god smörgås med härligt pålägg och en kaka som nöjeskommittén fixat.

Som alltid dukades det fram ett gediget lotteriprisbord som Agneta Strindlund och Ingrid Larsson ordnat.

Ordförande Göran Holm tackade medverkande, nöjeskommittén, lotteridamerna och alla som kommit till den trevliga och innehållsrika eftermiddagen tillsammans.

Elisabet Yngström

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan