AnnonsNP3 fastigheter

Så blir de nya kontorslokalerna på Stadsdel Norr - "Läget är fantastiskt"

NP3 fastigheter bygger nytt i Östersund. Effektiva och hållbara kontorslokaler, både för det lilla företaget och för den som letar efter större ytor till sin verksamhet.

– Jag tycker att läget är fantastiskt med närhet till både centrum och natur. Det är ett vackert och lugnt område med mycket puls under ytan, säger Tove Wahlén, affärsansvarig på NP3.

Leif Byström, Marie Karlstedt, Tove Wahlén och Daniel Berglund. Alla representanter för NP3 Fastigheter tillika inblandade i projektet på Stadsdel Norr i Östersund.

Området som bebyggs ligger på Stadsdel Norr och består av tre kommande byggnader som ska resultera i drygt 12 000 kvadratmeter lokalyta för kontor och restaurang.

– Många företag är etablerade här. Våra nybyggda lokaler passar både det lite mindre och det stora företaget och det kommer att finnas en flexibilitet i byggnationen som gör att man som kund har stora möjligheter att påverka utformningen av lokalerna, säger Tove Wahlén.

Här hittar du mer info om kontoren som byggs mitt i hjärtat av Stadsdel Norr

Leif Byström visar att den gula putsen och den inbyggda solavskärmningen är på plats.

Ett stort fokus ligger på att bevara delar av det gamla regementets historia samtidigt som man tar avstamp i framtiden med ett modernt och hållbart byggande. De två första byggnaderna på cirka 7 500 kvadratmeter beräknas vara färdiga i början av 2024. Leif Byström som är projektledare på NP3 berättar att den ena byggnaden redan är uthyrd till Jämtkraft som flyttar sin verksamhet från Kyrkgatan.

– Jämtkraft är en bra samarbetspartner i projektet och även en bra hyresgäst som har hållbarhet som ett av sina ledord. Det är nog få byggprojekt norr om Dalälven som jobbar med en så hög certifiering som vi jobbar med här. Vi certifierar byggnaderna enligt LEED certifieringssystem i nivå Platinum och Gold. Vi har även ett krav som säger att vi ska lägga oss 25 procent under vad Boverkets krav är på använd energi gällande invändigt klimat, säger Leif Byström.

Läs mer om NP3 Fastigheter här

Tove Wahlén och Leif Byström spanar in utsikten över kaserngården.

Certifieringen handlar framför allt om klimatavtryck och hälsa. Till exempel används grön betong och inga kompositmaterial eller färger och lim som avger gaser. Det ställs höga krav på ventilation och dagvattnet som samlas på fastigheten ska först och främst återgå till det naturliga kretsloppet istället för att ledas ut i dagvattennätet. Det finns också krav på hur växtligheten ska utformas för att stärka den biologiska mångfalden.

– Det är ett mycket speciellt projekt i den här delen av landet. Att det sedan ligger i ett område som känns både modernt och levande gör det för oss extra attraktivt. Det finns alltifrån förskola till gymnasium vilket gör att kaserngården fylls av både yngre och äldre barn. De yngre barnen tillför oerhört mycket energi till området och jag vet att många uppskattar att sitta på sina arbetsplatser och titta på när de små kör lilla Vasaloppet, säger Leif Byström.

Kika in NP3 Fastigheters lediga lokaler i Östersund här

Översikt och gestaltning på var de tre byggnaderna kommer att vara. Bild: Kartdata från Östersunds kommun.

Exteriör bild på hur det kommer att se ut på kaserngården. Bild: GisteråSjöstrand

NP3 arbetar också med att göra kontorsytorna effektiva vilket innebär att ytorna nyttjas maximalt för de ändamål som verksamheten kräver. I gamla lokaler kan det vara svårt att anpassa ytorna efter verksamhetens behov och det kan finnas många ytor som inte används. Genom att dela på exempelvis konferens- och lunchutrymmen blir användningen mer effektiv och samtidigt miljömässig och socialt hållbar.

– Tomma ytor är ju som massa kläder i garderoben som inte används och som någon annan skulle kunna använda. Sedan är det socialt hållbart att skapa en attraktiv arbetsplats där människor rör sig, utbyter ideér och samarbetar. Att interagera med andra brukar väcka nya affärsidéer. Vi kommer även att utforma lokalerna på ett sätt som bjuder in till hälsosamma val och intryck. En gemensam lunchyta med en stor ljusgård där man får ljusterapi under lunchen, en inbjudande trappa som gör att du hellre tar den istället för hissen är några projekt som är på idéstadiet. Sedan kommer det att finnas goda träningsmöjligheter i området, säger Tove Wahlén.

Läs mer om kontorslokalerna och anmäl ditt intresse här

"Jag tror det här kommer att bli ett mycket uppskattat område", säger Tove Wahlén och får medhåll av Leif Byström.

Som hyresgäst kommer det också att vara möjligt att vara med i utformningen av lokalerna. Till exempel går det som första hyresgäst att välja en öppen planlösning, cellkontor eller en blandning av de bägge. Tankar om flexibla arbetsplatser, delade och gemensamma ytor och utformandet av ett co-working space ligger också på idéstadiet. Färdiga hyresgäster förutom Jämtkraft är också Heat restauranger AB.

– Vi äger många fastigheter på området och hyresgästerna har länge önskat en lunchrestaurang. Heat blir den första hyresgästen i ett av de nya husen. Att ha en restaurang skapar mervärde för alla hyresgäster. Jag tror det här kommer att bli ett mycket uppskattat område, det är ett charmigt läge med stort utbud men ändå en liten bit från centrum. Det känns som ett modernt område, säger Tove Wahlén.

Inbäddat innehåll

Denna text är en annons producerad av Bonnier News Brand Studio och inte av LTs redaktion. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på cm.native@bonniernews.se
Till toppen av sidan