Annons

Annons

Annons

Östersund

Läsartext
Centerns Ceniorgrupp besökte Fältjägargruppen

Detta är en läsartext.

Efter det uppehåll som varit under pandemiåren har nu Centerns Ceniorgrupp fortsatt med sina studiebesök.

På bilden, ser vi från vänster, Astrid Furborg, Mikael Wassdahl, Leif Hagberg, Inger Jonsson och Sven Adolfsson. Foto: Per Söderberg

Trangia och Trångsvikens Chark har fått besök. Centerledningen i Östersunds kommun har presenterat nuläget i det nya mittstyret. Söndag den 15 januari var 25 från gruppen på Östersundsrevyn - en revy som verkligen levde upp till förväntningarna.

Annons

Annons

Torsdag den 19 januari var det besök hos Fältjägargruppen där Mikael Wassdahl redovisade planerna för utvecklingen av försvaret i Östersund och i hela Sverige.

Ceniorgruppens ledare Per Söderberg inledde träffen med ett citat från I 5:s nedläggning 2005:

”Kära medmänniskor. Jag har fått den stora äran att idag representera Östersunds kommun. Fredag den 17 juni 2005 kommer att bli en historisk dag i Östersund och Jämtlands län. Det är idag som vår militära verksamhet genom olika ceremonier avslutas. En militär verksamhet om funnits i snart 360 år och som nu upphör. Det är en dag fylld av vemod och för mig även ilska. Vi har här i länet tillsammans kämpat för att behålla den fina verksamhet som den militära utbildningen haft i Östersund i landets mest kompletta garnisonsstad. Övningsområden, samverkan med universitetet, miljöförutsättningar med mera. Nu tog regering och riksdag ett annat beslut än vad vi ville och det felaktiga beslutet är nu verklighet. Det är en förlust för Jämtlands län och en förlust för Sverige.”

Ceniorgruppen hoppas att nästa träff kan bli ett studiebesök hos Synsam.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan