Annons

Annons

Annons

Östersund

Läsartext
Vandringsgruppen träffades igen

Detta är en läsartext.

Till den här dagens samling för att vandra tillsammans, möttes vi vid Jamtli-entrén. För en gångs skull hade vi lite mindre frestande väderleksutsikter inför dagen. Ändå var vi tjugoen sällskapssugna seniorer från PRO Leva Livet, som träffades.

Samling vid Jamtlis entré inför PRO Leva Livets vandringsgrupp, med Anna, Eva, Gertrud, Lotta, Hagar, Laila (skymd), Sylwia, Marianne, Anders, Gertrud, Herman, Anne-Christin, Berit, Birgitta, Christina, May, Kent, Kent, Bengt och vår vandringsvärd Bo. Skribenten står bakom kameran. Foto: Carin Brobacke

Annons

Annons

Snöandet och blåsandet hade lämpligt nog upphört, innan vår vandring sattes i rörelse. Vi gick norrut, utefter Hälsans stig, som förde oss till Lugnvik, där vi återigen vände kosan mot utgångspunkten Jamtli.

Vandringen varade bortåt en och en halv timme under gemytligt samspråk och i lite olika hastigheter. De som höll täten väntade vänligt nog, och tålmodigt, då och då in de som föredrog en lugnare hastighet, längst bak i gänget.

Efter att ha kollat den ene Kents facit i mobilen, kunde vi konstatera, att vi promenerat 5,74 kilometer, och höjdskillnaden, utan att vi märkte någon sådan, var mellan 50-355 meter. En mycket trevlig kommentar kom från Hagar, nämligen, att dagen i skrivande stund har blivit 48 minuter längre, sedan vi upplevde årets kortaste dag. Ljusare tider vankas gott folk, mer och mer vartefter!

Vandringens höjdpunkt var som vanligt fikastunden. Den tillbringade vi i Jamtlis café, med allt det goda som finns att välja på där, innan vi skildes åt med hälsningen, att vi ses om två veckor. Återigen en skön och trevlig vandringstur var därmed till ända.

Carin Brobacke

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan