Annons

Annons

Annons

Järpen

Minnesord: Gun Prestberg, Järpen

I en ålder av 95 år, den 9 november 2022, avslutades Gun Prestbergs liv här på jorden, hon befordrades till härligheten.

Annons

Gun föddes i Göteborg i april 1927. Hon fick namnet Gun Helen Nielsen. I familjen föddes två barn, Gun och hennes lillebror Leif. Hon kom tidigt i kontakt med Frälsningsarmén i sin hemstad, blev soldat och var i unga år aktiv i söndagsskolan och med försäljning av tidningen Stridsropet. Vid fyllda 20 år reste hon till officersskolan. Efter utbildningstiden gjorde hon tjänst vid några kårer. Hedemora (där Lapp-Lisa var soldat), Storuman, Bräcke, Järpen och Faringe.

Annons

Annons

Gun återvände sedan till Järpen där hon mött sin blivande make Edvin. De sammanvigdes 1953 och fick två barn, dottern Majvor och sonen Göran.

Gun bevarades genom livet i sin tro på Gud och i sitt soldatskap. Hon läste gärna god litteratur, bland annat om Frälsningsarmén i Sverige, "60 års fälttåg". Gun arbetade på Notvallen, ett äldreboende i Järpen, fram till sin pensionering några år i förtid på grund av en hjärtsjukdom.

Hon var intresserad av sömnad och höll sig alltid informerad av det som skedde i vår värld. De sista åren med förlorad syn lyssnade hon gärna till ljudböcker, speciellt det som handlande om människors levnadsöden. Trots att hon inte kunde se klagade hon inte.

Hon var human, ville alla väl, och beskrevs som ängel. Hon sa om sig själv att hon var omusikalisk. Av sin omgivning beskrevs hon som en god berättare. Hemmet stod öppet för gästande arméfolk och andra. Atmosfären och förplägnaden var god. Sångstunderna tillsammans med många lyssnare var rikt välsignade.

Gun var soldat i Frälsningsarméns kår i Järpen så länge som den fanns kvar. Därefter flyttade medlemskapet över till kåren i Östersund. Det var viktigt för Gun att vara frälsningssoldat. Sin kristna gemenskap fann hon dock efter Järpens kårs nedläggning, i Järpens baptistförsamling.

Annons

Guns begravning med efterföljande minnesstund ägde rum i Järpens lillkyrka den 25 november 2022, där släkt och vänner hade samlats.

Edith och Åke Löfqvist,

pensionerade majorer i Frälsningsarmén, Vilhelmina

Inger Silfverdal,

kåransvarig Frälsningsarmén Östersund

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan