Annons

Annons

Annons

Östersund

Läsartext
Tradition med julbord i Brunflobygden

Detta är en läsartext.

Varje år i december arrangerar SPF Seniorerna Brunflobygden månadsmöte med julbord på Mariagården i Marieby. Många förväntansfulla medlemmar hade hörsammat inbjudan och kom tillsammans med vänner.

Julbordet stod dukat i Mariagården, när SPF i Brunflobygden hade månadsmöte. Foto: Sigun Deivard

Annons

Annons

De som önskade hade med sig ett julklappspaket och Stellan Hansson delade ut en lott inför senare utdelning. På ett bord växte högen med paket snabbt.

Eva Söderström hälsade alla välkomna och presenterade dagens gäst, berättaren, Rune Zetterström. Han kan på ett föredömligt sätt berätta historier som han samlat i många år. Med glimten i ögat berättar han så att poängen verkligen sitter.

Efter historierna var det dags att ställa sig i kö och plocka på tallrikarna av den rikliga julbuffén. Ingvor Sahlin hade även i år lagat maten och ordnat allt som hör julbordet till. Skinka, leverpastej, lax med tillbehör, kalvsylta, med mera och inte minst köttbullar och Janssons frestelse. Hembakat mjukt tunnbröd och även julmust. Som efterrätt serverades Ris á la Malta med saftsås. Vi riktade ett stort tack till Ingvor.

Efter maten fick vi höra ytterligare några historier, däribland en norgehistoria som alltid är träffande. Som vi vet så berättar man i Norge historier om svenskar, så det jämnar ut sig. Så fick vi tacka Rune för att han berättat och livat upp oss.

Efter kaffe med gorån och mer samtal var det dags att gå fram och välja en julklapp. Innan vi avslutade dagen kunde vi berätta att föreningen nyligen kunde välkomna sex nya medlemmar.

Annons

Nästa möte blir i Sockenstugan i Ångsta onsdag den 18 januari. Då lyssnar vi till Imber Bergelin och Tron Garmaker som sjunger och spelar.

Vi avslutade med att önska varandra en god jul och ett gott nytt år.

Eva Söderström

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan