Annons

Annons

Annons

Lit-Häggenås

Läsartext
Sven Erik Olsson och Spontankören sjöng in julen i Lit

Detta är en läsartext.

Det är viktigt att möta julen med värdighet. Musik- och körledaren Sven Erik Olsson gjorde det i två timmar med sånger som berörde på djupet, samt högläsning om undret i Betlehem och "Det är aldrig kört". Allt framfördes i gamla Kommunalhuset i Lit.

Från vänster, Sven Erik Olsson, Brunflo, Gunnel Björk, Lit, John Emil Persson, Järpen, Irja Åsling, Trångsviken och Ulf Eriksson Lit, som är en tredjedel av kören.

Annons

Annons

Ingela Olssons "Det tindrar så vackert" och "Jag önskar du tände ett ljus" följd av "Låt mig få tända ett ljus" var inledningen på den stämningsfyllda kvällen. Seddan var det dags för Bjällerklang med "Spontankörens" sångare och "Julen är här".

Den kända "White Christmas", under bearbetning av Sven Erik med både engelsk och svensk text, följdes av "Stilla natt" som finns översatt till 300 språk. Som avslutning på del ett, sjöngs "I denna natt blir världen ny", före servering av välsmakande, hembakade kakor.

Del två inleddes med Thorstein Bergmans "Om du nånsin kommer fram till Samarkand"och Sten-Åke Cederhöks "När lyktorna tänds på andra sidan bron". Som avslutning "What a wonderful world" som kom på allas läppar i oktober 1967 genom Louis Armstrong.

"Spontankören" framförde därefter "Nu tändas tusen juleljus" och "Gläns över sjö och strand". Alla kom vi att tänka på Carola Häggkvist när Sven Erik sjöng två sånger som berör vårt innersta, "Himlen i min famn" och "En stjärna lyser så klar".

Nu är vi beredda för julen!

Sture Björk

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan