Annons

Annons

Annons

Brunflo

Läsartext
Insamling till Ukraina och julkänsla med sång

Detta är en läsartext.

Inför julen och bistra vintertider så ville vi inom vår förening, PRO Brunflo, återigen göra en insamling till Ukraina.

Vid årets sista månadsmöte bjöds julkänsla av lucia med tärnor. Foto: Pia Edblad

Vi gjorde därför ett upprop där vi ville uppmuntra, inte bara våra medlemmar, utan alla som kände för att bidra till vår insamling att komma till IOGT-lokalen i Brunflo den 8 december. Fortfarande bidrar Postnord med frakt av kartonger, så vi gjorde oss beredda med flyttkartonger och bemanning.

Annons

Annons

Det var många som hörsammade vårt upprop och kom med massor av varma vinterkläder och skor, sovsäckar, filtar och täcken, hygienartiklar, mat, ficklampor och batterier. Vi fick skaffa fler kartonger och innan Postnord stängde för dagen fraktade vi dit hela 60 stora lådor.

Efter ett rejält dagsverke av några föreningsmedlemmar funderar vi förstås, kommer det fram till de behövande? Det får vi aldrig något svar på utan vi kan bara hoppas!

Kören Proteinerna intog scenen och sjöng många välkända och vackra julvisor. Foto: Pia Edblad

15 december hade vi vårt sista månadsmöte för året. Vi ville skapa julkänsla och det började med besök av lucia med tärnor, mycket stämningsfullt. Efter det fick vi inta julgröt med skinkstut samt kaffe och pepparkaka, smakade utmärkt. Både vår egen Sören Möller och stationsansvarige vid Brunflo brandstation, Mattias Nyman, informerade om brandriskerna som är extra stora denna tid på året, en värdefull påminnelse.

Julstämningen höjdes ytterligare när vår kör Proteinerna intog scenen och sjöng många välkända och vackra julvisor. ”Låt mig få tända ett ljus” lämnar ingen oberörd och avslutningen med ”O Helga Natt” var mäktig.

Annons

Som brukligt avslutade vi med dragning på lotteriet och dagen till ära hade Ingrid Elsbol levererat härliga fruktkorgar som första pris.

Vi önskade våra medlemmar en god jul och ett gott nytt år!

Pia Edblad

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan