Annons

Annons

Annons

Krokom

Läsartext
Flera tillfällen att träffas i PRO Krokom - från höst till juletid

Detta är en läsartext.

Under den gångna hösten har vi i PRO Krokom haft många tillfällen att träffas och trivas.

Den 14 oktober hade vi och SPF en gemensam träff i Näldens bygdegård då vi hade bjudit in Seniorshopen. Våra egna mannekänger visade oss höstens mode och till fikat fick vi stutar av gott hembakat bröd.

Den 26 oktober samlades vi till ett musikcafé i Aspås. Solsken, varm höstluft och en underbar utsikt mötte oss när vi anlände till den nyrenoverade och fina bygdegården.

Örjan hälsade oss välkomna och pålyste kommande träffar. Sedan lutade vi oss tillbaka och njöt av härlig och medryckande sång och musik framförd av bygdens son, Anders Klar. I pausen fikade vi gott, skinkstutar av hembakat bröd och äppelkaka till kaffet. En stund med mera sång och musik och lotteridragning innan musikcaféet stängde för denna gång.

Annons

Annons

Den 19 november hade vi vårt höstmöte i Hissmofors Folkets hus, en anrik och kulturklassad byggnad med en intressant historia. Ämnet för dagen var budget och mötesplanering för 2023, vilket presenterades av vår kassör Margot Nordström och godkändes av mötet. Avgiften till den egna föreningen föreslogs oförändrad – 40 kronor. Utformningen av medlemsmötena får bli efterhand när vi ser vad som är genomförbart.

En spelglad Bosse Eklund bjöd oss på glad och svängig musik med sitt dragspel. Kaffe med en rejäl äggmacka bjöds till fikat och därefter den alltid lika populära lotteridragningen. I sin enkelhet ett mysigt och trevligt medlemsmöte.

Vår traditionella adventsresa var i år ställd till Fölinge kyrka. Krokom Taxi med Bengt Hopstadius vid ratten hade ansvaret för färden som gick i lugnt och fint väder. Framme i god tid kunde vi i lugn och ro beundra den vackra kyrkan, återuppbyggd 1998 efter att den gamla kyrkan totalförstördes i den tragiska branden 1994.

Den nya kyrkan är både praktiskt och vackert inredd och vi var fulla av beundran. I gudstjänsten medverkade Föllinge kyrkokör med traditionella adventssånger. Sedan fortsatte vi färden till före detta Hotell Norrgård, sedan en tid tillbaka i ny regim, nu med namnet Föllinge bed and breakfast. Där väntade oss en riklig söndagslunch med både "juligt" smörgåsbord, tvårätters varmrätt och ett frestande godisbord som avslutning.

Annons

Under hemfärden såg vi en hel del renar, faktiskt en hel liten hjord, men inget som störde trafiken. Henry Gustafsson berättade ett minne från sin tid som deltidsbrandman då han en tidig söndagsmorgon i juli 1994 blev väckt för att rycka ut och deltaga i släckningsarbetet av branden i Föllinge kyrka. Örjan framförde tack till planerare och deltagare för en trevlig dag.

Annons

Tiden går fort och det lackade mot jul då vi som vanligt samlades till en julträff i Näldens bygdegård.

Värmande glögg och pepparkakor var det första som mötte oss liksom dom ivriga lottförsäljarna, vars uppdrag i kväll var ganska så lättsamt. Borden var julfint dukade och Örjan Persson hälsade välkommen till ett femtiotal gäster, som trotsat kylan och ökad smittspridning för en stund med god mat och trevlig samvaro.

Lill-Bengt med sitt dragspel stod på scenen mellan frostklädda granar. Av och till under kvällen bjöd han oss på ett varierat program med både gamla örhängen och välkända jullåtar. Mitt i lokalen var uppdukat ett långbord med det mesta av god julmat, så vi kunde förse oss allt efter tycke och smak. Och efter allt detta bjöds både saffransbulle och en läcker mandelkaka till kaffet.

Vid lotteridragningarna som följde var det många som fick ta del av det rikliga vinstbordet.

Efter en stunds glatt samspråk då vi fick tillfälle att önska varandra en god jul återstod hemfärden i den alltför kalla vinterkvällen.

Gunnel Vejdeland

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan