Annons

Annons

Annons

Östersund

Läsartext
Många kom till julmötet - och medlemsantalet ökar

Detta är en läsartext.

PRO Leva Livet samlade 106 medlemmar till julmötet, som, precis som väntat, var såväl gemytligt som kamratligt. Därtill med varma och fina luciatillbehör.

Luciatåg med nio unga damer och nio unga herrar i skönsjungande samarbete. Foto: Carin Brobacke

Vi höll som vanligt till i travets publikhall. PRO Leva Livets ordförande Marianne Stålberg hälsade oss alla varmt välkomna. Sedvanlig säkerhetsinformation gavs oss av den ansvarige, med uppgifter bland annat om var utgångar, hjärtstartare och återsamling befann sig.

Ordförande Marianne Stålberg, assisterad av vice ordförande Gertrud Nygren, hälsade välkommen och delade ut PRO:s Trippelskrapet-lotter. Foto: Carin Brobacke

Annons

Annons

Eftermiddagens huvudingrediens uppenbarade sig därefter, alltså, det viktiga luciatåget, med välsjungande, musikstuderande Birkaelever. Total jämlikhet rådde i tåget, med nio kvinnliga, respektive nio manliga elever, i åldrarna mellan arton och tjugotre år. Elias Lundgren tog ut stämmotonerna och dirigerade den vackra sången. Vi fick njuta av, sisådär, ett tiotal sånger i stämmor, en del traditionella och andra, som tidigare kändes vara ohörda av skribenten. Birkaeleverna tar framträdandet som del i ett projekt, för att samla in medel till en klassresa.

Det som alltid, efterlängtade fikat bestod, dagen till ära, av mackor med bland annat julskinka. De och kaffet serverades av vänliga och hjälpsamma, glitterförsedda Leva Livet-medlemmar. Skraplotter delades ut till 15 cirkelledare och andra, med särskilda engagemang. Naturligtvis förrättades också dragning av de lotter som sålts och entrébiljetter. Många julklappar delades ut, vackert julklapps-pappersförsedda med lockiga julsnören och så vidare.

Anne-Marie Salomonsson informerade om det stora utbudet av olika sammankomsttillfällen och studiecirklar. De grupper, som skulle kunna ny-startas efter nyår, är till exempel fiskegrupp och enkel klädsömnad. De grupper som nämndes som populära, var bland annat pubbesök, mera bra blues, yoga för äldre och vattengympa.

Annons

Medlemsantalet i PRO Leva Livet växer vartefter, och just nu består vi av 519 deltagare, varav det bara under 2022 har tillkommit 100 nya deltagare. Skribenten delade bord med en för dagen nytillkommen Christina. För 2023 nämndes några kommande programpunkter, till exempel Clara och Jens Gustafsson, vad händer med nya regementet med mera.

Ordförande Marianne Stålberg tackade för dagen och önskade oss en god helg och ett gott nytt år, samt välkomna till nästa års trivselmöten.

Carin Brobacke

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan